Cătălina Ponor a spus adio gimnasticii în Mexic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Gimnasta constănțeană s-a retras din activitate, la vârsta de 30 de ani

Cătălina Ponor a spus adio gimnasticii în Mexic

Sport 26 Noiembrie 2017 / 13:46 1602 accesări

Cătălina Ponor a urcat pentru ultima oară în carieră pe podium, la Openul Mexican

Cătălina Ponor a urcat pentru ultima oară în carieră pe podium, la Openul Mexican

Gimnasta constănțeană Cătălina Ponor a participat sâmbătă la ultimul concurs din carieră! „Abierto Mexicano de Gimnasia” este o competiție care a îmbinat și conceptul de gală demonstrativă, astfel că acest concurs a reprezentat un cadru perfect pentru ca Ponor să spună adio sportului căruia i-a dedicat aproape întreaga viață. La 30 de ani, dintre care peste 25 dedicați gimnasticii, Cătălina Ponor a pus punct unei cariere în care a cucerit 23 de medalii la competiții majore - cinci la Jocurile Olimpice (trei de aur), cinci la Campionatele Mondiale și 13 la Campionatele Europene (opt de aur).

Cătălina Ponor și Vlad Cotuna au reprezentat România la cea de-a șaptea ediție a concursului din Mexic, însă emoțiile și lacrimile i-au aparținut doar Cătălinei, care a evoluat pentru ultima dată în carieră. Ea a încheiat concursul cu medalia de argint (40,300 puncte), iar pe podium au mai urcat cubaneza Yessenia Ferrera (40,400, medalie de aur) și rusoaica Angelina Melnikova (40,050, bronz). La festivitatea de premiere, Cătălina Ponor a fost aplaudată minute în șir de miile de spectatori.

„Și așa am încheiat o carieră de 26 de ani... Mulțumesc domnule Lucian Sandu, pentru faptul că ați fost lângă mine timp de 15 ani și ați rămas până la final fără să mă dezamăgiți. Mulțumesc tuturor celor care ați stat alături de mine și pentru toată încurajarea și suportul acordat! Mulțumesc Mexic pentru toată iubirea pe care am primit-o azi la concurs! Mâine (n.r. - duminică) urmează Gala și partea cea mai frumoasă în care toți ne distrăm și lumea ne poate vedea și altfel decât în competiții! Vă mulțumesc și vă iubesc!!!”, a postat Cătălina pe Facebook după evoluțiile sale de sâmbătă.

Ponor își anunțase retragerea încă din luna octombrie, în timpul Campionatelor Mondiale de la Montreal, după ce a ratat calificarea în finalele de la bârnă și sol. „Îmi voi termina anul cu concursurile mici și demonstrațiile deja planificate, iar din decembrie voi urma alt curs al vieții”, spunea ea la acea vreme. Cătălina Ponor a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice și a mai obținut sute de alte distincții la etape de Cupă Mondială sau turnee inter-țări, fiind considerată ca una dintre cele mai valoroase gimnaste din primul deceniu al secolului XXI.12
Pagina a fost generata in 0.1625 secunde