Cătălina Ponor, cea mai bună gimnastă din Europa anul trecut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cătălina Ponor, cea mai bună gimnastă din Europa anul trecut

Sport 15 Ianuarie 2018 / 18:48 1445 accesări
Valoarea Cătălinei Ponor este apreciată și după retragerea sa din activitate

Valoarea Cătălinei Ponor este apreciată și după retragerea sa din activitate

Fosta sportivă constănțeană Cătălina Ponor, retrasă din activitate la sfârșitul anului trecut, a fost votată cea mai bună gimnastă din Europa în anul 2017, într-o anchetă realizată de Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG). Ponor, medaliată cu aur la bârnă anul trecut, la Europenele de la Cluj, a acumulat 71% din voturi (2.289 voturi), fiind urmată de britanica Ellie Downie (medaliată cu aur la individual compus, cu argint la sărituri și sol și cu bronz la paralele, toate aceste medalii fiind cucerite la Europene), cu 9% (296 voturi), dar și de israelianca Linoy Ashram (gimnastică ritmică), cu 8% (251 voturi).

Reamintim că gimnasta din Constanța și-a anunțat retragerea din activitate după Campionatele Mondiale de la Montreal, ultimul concurs la care a participat fiind Openul Mexican (25 noiembrie), unde a câștigat două medalii de aur și una de argint. De-a lungul carierei sale, Cătălina Ponor a cucerit 23 de medalii la competițiile majore: 5 la Jocurile Olimpice (3 aur, 1 argint, 1 bronz), 5 la Campionatele Mondiale (3 argint şi 2 bronz) și 13 la Campionatele Europene (8 aur, 2 argint şi 3 bronz).

La masculin s-a impus grecul Eleftherios Petrounias, campion european și mondial la inele, cu 61% (5.277 voturi), urmat de Marian Drăgulescu, medaliat cu aur la sol și cu argint la sărituri, la Europenele de la Cluj, cu 29% (2.545 voturi), și de croatul Tin Srbic, cu 5% (439 voturi).12
Pagina a fost generata in 0.123 secunde