Câte chibrituri poţi să cumperi cu jumătate de milion? Ştie Garda de Coastă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Câte chibrituri poţi să cumperi cu jumătate de milion? Ştie Garda de Coastă

Eveniment 04 Martie 2019 / 16:13 1722 accesări

O captură mai puţin obişnuită a picat în plasa poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Potrivit unui comunicat, aceştia au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii, împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din Pakistan, a unor cutii chibrituri în valoare de peste 550.000 lei. Potrivit sursei citate, în luna februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din Pakistan, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. În urma controlului, au fost descoperite 2.350.000 cutii chibrituri, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 04.03.2019, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 552.250 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2049 secunde