Câte plicuri care conţin voturi prin corespondenţă au fost validate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
AEP a anunţat cu trei zile înainte de alegeri Câte plicuri care conţin voturi prin corespondenţă au fost validate
Politică 07 Noiembrie 2019 / 18:58 305 accesări 0 comentarii

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că până joi, ora 10.30, au fost validate plicurile care conţin votul prin corespondenţă a 15.551 de alegători. Situaţia în timp real a plicurilor înregistrate, defalcate pe ţări, poate fi consultată pe site-ul prezenta.bec.ro la secţiunea Străinătate/Votanţi prin corespodenţă, informează AEP. Autoritatea mai anunţă că a început verificarea codurilor de bare imprimate pe plicurile exterioare şi înregistrarea primirii acestora de către birourile electorale pentru votul prin corespondenţă şi de către birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuţii pentru birourile electorale pentru votul prin corespondenţă.

„După finalizarea procesului de validare, toţi alegătorii al căror plic a fost înregistrat la birourile competente vor primi pe e-mail următorul mesaj de confirmare: Plicul dvs. cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale 2019 a ajuns la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondenţă şi vă confirmăm exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă. Vă mulţumim că aţi ales să votaţi prin corespondenţă! Întrucât prima serie de e-mailuri de confirmare a fost transmisă alegătorilor a căror plicuri au fost validate până ieri, 6 noiembrie 2019, ora 23:00, au primit deja acest mesaj electornic 10.959 de alegători”, a transmis AEP printr-un comunicat. Alegătorii ale căror plicuri nu ajung în timp util pentru a fi validate, vor fi notificaţi pe e-mail să se îndrepte spre cea mai apropiată secţie de votare pentru a-şi exercita dreptul de vot, conchide sursa menţionată.

Românii din străinătate care au optat pentru votul prin corespondenţă sunt în număr de 41.003, iar cei care au ales votul la secţii sunt în număr de 38.944. Votul la secţiile din străinătate se desfăşoară pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. Astfel, la primul tur de scrutin românii din diaspora vor vota între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie. Prin urmare, votul în diaspora se va desfăşura vineri, 8 / 22 noiembrie, între orele 12-21, sâmbătă, 9 / 23 noiembrie, între orele 7.00 - 21.00 şi duminică, 10 / 24 noiembrie, între orele 7.00 - 21.00. În diaspora vor fi deschide 835 de secţii de votare.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1378 secunde