Catedrala Notre-Dame din Paris, mistuită de flăcări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Catedrala Notre-Dame din Paris, mistuită de flăcări
Externe 15 Aprilie 2019 / 21:56 572 accesări 1 comentariu

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, la ora 18.50 (19.50, ora României), la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame.

Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată.

Numeroase echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul, care a luat proporții uriașe.

Secretarul de Stat din Ministerul de Interne a declarat că nu există victime.

Procurorul Parisului a deschis o anchetă pentru a afla circumstanţele producerii incendiului.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la locul incendiului., după ce a anunţat că a anulat discursul către naţiune programat pentru luni seara.

„Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Emoţii pentru întreaga naţiune. Gândurile mele sunt la toţi catolicii şi la toţi francezii. La fel ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist să văd cum arde o parte a noastră",a transmis Emmanuel Macron prin Twitter.

Catedrala romano-catolică Notre-Dame din Paris, situată în Arondismentul 4 al capitalei Franţei, este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.

Catedrala, care datează din secolul XII, este vizitată anual de circa 13 milioane de turişti.

Construcţia a început în anul1163, pe locul unui lăcaş de cult dedicat sfântului diacon Ştefan. În1182, episcopul Maurice de Sully a sfinţit altarul, dar construcţia catedralei a durat din1163până în1345.

În timpuliacobinilor(1793-1794), catedrala a fost profanată devenind„Templu al Raţiunii”şi loc unde erau citite şi dezbătute opereleiluminiştilorîn timp ce era venerată„Fiinţa Supremă”.

Catedrala a redevenit catolică în urma concordatului luiNapoleon IcuPapa Pius al VII-leadin 1801, Napoleon fiind încoronat aici împărat al Franţei pe data de 2 decembrie 1804.Taguri articol
Loading...

1 comentariu

ortodox 22:25:33 / 15 Aprilie 2019
...

"Episcopul" maurice nu avea cum sa sfinteasca, fiind eretic papistas. I-au ajuns blestemele, din cauza satanistului Francisc de la vatican, care nu mai crede in Dumnezeu, a declarat-o.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2037 secunde