Câteva mii de „fulare roşii“ au defilat la Paris pentru „a apăra democraţia şi instituţiile“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Franţa:

Câteva mii de „fulare roşii“ au defilat la Paris pentru „a apăra democraţia şi instituţiile“

Externe 27 Ianuarie 2019 / 19:40 479 accesări

Câteva mii de 'fulare roşii' au defilat duminică la Paris pentru 'a apăra democraţia şi instituţiile' în faţa violenţelor care au marcat manifestaţiile 'vestelor galbene' din ultimele săptămâni, relatează AFP. Participarea pare sub numărul celor în jur de 10.000 de persoane care îşi anunţaseră pe Facebook intenţia de a fi prezenţi la acest 'Marş republican al libertăţilor'. Manifestanţii, care arborau steaguri ale Franţei şi câteva drapele ale Uniunii Europene, au scandat 'Da, democraţiei, nu revoluţiei'. Unii purtau tricouri pe care scria 'Îmi iubesc republica' sau 'Stop violenţelor'. Potrivit lui Laurent Soulié, iniţiatorul marşului, 'fularele roşii' au răspuns apelului 'majorităţii tăcute care rămâne ascunsă în case de zece săptămâni'. Conform cuvântului de ordine al evenimentului, defilarea 'fularelor roşii' nu este nici o manifestaţie împotriva 'vestelor galbene', nici un sprijin în favoarea preşedintelui Emmanuel Macron, obiectivul său fiind apărarea Republicii.

O parte dintre 'fularele roşii' care intenţionau să participe la manifestaţie afirmă că împărtăşesc anumite revendicări ale 'vestelor galbene', dar resping violenţa 'împotriva instituţiilor'.

Partidul 'La République en Marche', al preşedintelui Macron, a încercat să rămână discret faţă de această iniţiativă, dar în jur de 20 de deputaţi şi şase senatori ai formaţiunii au venit la manifestaţie, cu titlu individual.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2346 secunde