Câţi alegători din Diaspora sunt înscriși pentru votul prin corespondenţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Câţi alegători din Diaspora sunt înscriși pentru votul prin corespondenţă
Social, Politică 22 August 2019 / 19:15 568 accesări 5 comentarii

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis, joi, că numărul alegătorilor din Diaspora care s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă la prezidenţiale a depăşit numărul celor care au optat pentru a vota la secţie. Peste 11.100 de persoane au ales să voteze prin corespondenţă.

"Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, pentru prima dată în cele 26 de zile de funcţionalitate a portaluluiwww.votstrainatate.ro, numărul alegătorilor din străinătate care s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă a depăşit numărul celor care au optat pentru votul la secţia de votare. Astfel, astăzi, 22 august 2019, ora 15:00, pentru votul prin corespondenţă figurau înregistrate 11.144 de persoane, iar pentru votul la secţia de votare existau 11.132 de înscrieri.", a transmis AEP, într-un comunicat de presă.

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, „aminteşte cetăţenilor români care au domiciliul sau reşedinta în străinătate că mai au la dispoziţie 20 de zile pentru a se înregistra pe portalulwww.votstrainatate.roşi le recomandă să opteze cu încredere pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări şi fără costuri”.

AEP a detaliat, de asemenea, paşii necesari pentru exercitarea votului prin corespondenţă.

„- Înregistrarea - completarea formularului online de pe portalulwww.votstrainatate.rocu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. La acest formular trebuie anexată copia scanată sau fotografia actului de identitate şi copia documentului care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine.

- Primirea documentelor - Poşta Română transmite alegătorului următoarele documente necesare exercitării votului prin cores¬pondenţă: două plicuri exterioare, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două plicuri interioare, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două autocolante cu menţiunea „VOTAT", marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două certificate de alegător, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două buletine de vot prin corespondenţă, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot; două autocolante cu adresa biroului electoral pentru votul prin corespondenţă din ţară, pe care alegătorul care a optat pentru transmiterea votului prin corespondenţă în ţară îl va aplica pe plicul exterior.

-Votarea: Pe buletinul de vot se lipeşte autocolantul cu menţiunea „VOTAT" pe patrulaterul cu candidatul preferat; Buletinul de vot astfel marcat se introduce în plicul interior, care nu are niciun semn distinctiv, apoi acesta se sigilează; Se completează certificatul de alegător, menţio¬nând data şi semnând olograf; Se introduce plicul interior şi certificatul de alegător în plicul exterior, care se sigilează; În cazul celui de-al doilea tur de scrutin pentru Preşedintele României, înainte de a aplica timbrul autocolant pe patrulaterul ce conţine candidatul pentru care optează, alegătorul se asigură că acesta participă la cel de-al doilea tur de scrutin.

-Expedierea - Alegătorul cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate are trei variante de expediere a plicului exterior sigilat care conţine votul său: îl trimite în ţară, depunând plicul la orice oficiu poştal ori în orice cutie poştală a statului-gazdă; îl depune la orice operator de curierat sau îl poate transmite la sediul misiunii diplomatice sau al oficiului consular din statul-gazdă, după caz, pe cheltuiala sa; îl poate depune personal la sediul misiunii diplomatice sau al oficiului consular din ţara-gazdă după caz”, se mai arată în comunicatul de presă.

Loading...

5 comentarii

ady 08:05:04 / 23 August 2019
rea vointa sau vor masini la scara

11000 din citeva milioane e clar ,in ziua alegerilor iar vor veni in ultima zi desi au o saptamina la dispozitie ,la ultma ora desi votul e pina la 24h .De ce ? .....ca sa fie iar cozi sa vina presa ,politia,cedo si mai stiu eu cine sa vada ca nu pot vota iarasi.Cu toata stima ptr diaspora deoarece au ales sa plece din cloaca asta de tara chiar ca nu ii inteleg ce dracu mai vor iar daca mai vor nu stiu ce trebuie sa inteleaga ca un alt guvern cu alte partide se vor comporta la fel practic nici ei nu vor putea face nimic, tara sau soarta ei e pecetluita ,20% iau tot si restul ce ramine.Nici Johannis nu va cistiga nimic dni scandal caci oricum va iesi iarasi in lipsa unui alt canditat eligibil deci raul cel mai mic ca de obicei,poate doar usr-ul care in loc mediatizeze posibilitatile multiple de vot vor da vine pe consulate ptr rea vointa,organizare,lipsa stampile ,sprijin psd sau pnl etc.

PDL PNL CIUMA ROȘIE 08:20:22 / 24 August 2019
PARTID MAFIOT

Din 2009 încoace alegerile în România au fost FRAUDATE...Cu ajutorul SRI DNA.. STS.. Românii au votat una si "sistemul ticăloșit....

PDL PNL CIUMA ROȘIE 09:14:06 / 24 August 2019
Organizație ..de TRĂDĂTORii de țară

ORBAN Sică Mandolină bețivan șef SI tătucul mafiei V Blaga propun :..."SA SE VOTEZE PÂNĂ CAND.... CÂȘTIGĂ WC JOHANIS !!!

NELU 09:35:53 / 24 August 2019
Listele suplimentare

Așa a câștigat PDL PNL CIUMA ROȘIE alegerile din 2014...2019... Când sute de mii de simpatizanții # rezist au fost transpirații cu autocarul sau avionul până în principale capitale europene unde au format cozi imense .. După ce au ajuns în fața sau întors înapoi la coadă !!!!..De unde are PDL PNL CIUMA ROȘIE atâția BANII ?????..Din bugetul național !!!!!!.. .

piet 10:14:41 / 24 August 2019
diaspora?

CITESTE DEX-UL SI VEZI CE INSEAMNA DIASPORA!noi suntem emigranti economici asa cum erau italienii in anii 60-70 ,turcii in anii 80 .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2493 secunde