Câţi ani de închisoare a primit Mihail Saakașvili

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fostul preşedinte al Georgiei, CONDAMNAT!

Câţi ani de închisoare a primit Mihail Saakașvili

Externe 05 Ianuarie 2018 / 20:00 619 accesări

Fostul președinte al Georgiei și ex-guvernator al Odesei, Mihail Saakașvili, a fost condamnat în lipsă, vineri, la trei ani de închisoare de către Tribunalul orășenesc din Tbilisi. Autoritățile georgiene l-au declarat pe vinovat pe Mihail Saakașvili într-un dosar de abuz de putere, legat de depășirea atribuțiilor funcției de șef de stat, relatează Unian.

Anchetatorii spun că, în 2009, în calitate de președinte al Georgiei, Saakașvili i-a exonerat pe patru poliţişti care executau o pedeapsă pentru asasinarea angajatului Băncii Unite a Georgiei, Sandro Ghirgvliani. La acea dată, cazul a avut un impact puternic în rândul societății georgiene, din cauza implicării în dosar a unor nume imporante de demnitari, printre care și fostul ministrul de Interne din Georgia, Vano Merabişvili. Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost arestat la Kiev la începutul luni decembrie a anului trecut. Saakaşvili este suspectat că a primit finanţare de la o grupare criminală care are legături cu fostul preşedintele ucrainean Victor Ianukovici.

Fostul preşedinte georgian, un aprig opozant al lui Poroşenko, care i-a retras naţionalitatea ucraineană, a fost arestat cu câteva ore mai devreme, în urma unei percheziţii la domiciliul său, la Kiev, în cadrul unui dosar criminal pe care el îl denunţă ca fabricat piesă cu piesă la ordinul preşedintelui ucrainean.

Procurorul l-a mai acuzat pe opozant că este finanţat de către fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, destutit în 2014 în urma unei revolte proeuropene de mişcarea Maidan, la Kiev.

Oficialii din cadrul Ministerului de Externe din Ucraina au precizat că nu poartă negocieri cu autoritățile de la Tbilisi pentru extrădarea lui Saakașivili.12
Pagina a fost generata in 0.135 secunde