Câţi bani cheltuiesc românii în vacanţa de Paşte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Câţi bani cheltuiesc românii în vacanţa de Paşte
Social 28 Aprilie 2019 / 07:11 316 accesări 1 comentariu

Şi anul acesta românii preferă destinaţiile din România pline de tradiţii şi obiceiuri de Paşte, iar hotelierii pregătesc meniuri tradiţionale pentru a-i primi pe oaspeţi într-un decor de sărbătoare. De asemenea, voucherele de vacanţă au fost folosite de peste 40% dintre respondenţi pentru această mini-vacanţă, profitând de ultimele săptămâni în care pot fi folosite. Cei mai mulți români își petrec vacanţa de Paşte în țară, potrivit unui studiu realizat de platforma de rezervări HotelGuru.ro. În medie, un român cheltuiește între 200 și 400 de lei pe zi. Aproape jumătate dintre cei plecați în vacanță au folosit și voucherele de vacanţă pentru petrecerea sărbătorilor. Destinaţiile preferate de români sunt Transilvania şi satele din Bucovina (33,7%), Delta Dunării (13,7%) şi litoralul românesc (11,6%), potrivit studiului. La vacanţa de Paşte se adaugă şi ziua liberă de 1 Mai, motiv pentru care numărul rezervărilor a crescut în această perioadă, afirmă hotelierii.

Cei care nu au avut vouchere de vacanţă, au alocat între 200 şi 400 lei / zi de persoană, arată studiul. Aproape 80% dintre respondenţi au declarat că vor încerca să se încadreze în suma de 200 lei / zi de persoană, în timp ce 17,9% dintre respondenţi au declarat că se vor încadra în 300 de lei de persoană, pe zi.

Doar 5% dintre respondenţi au declarat că vor cheltui până la 400 lei pe zi, de persoană, în vacanţa de Paşte. Românii care au participat la studiu vor pleca în concediu cu familia, inclusiv cu copiii (43,2%), iar 37,9% dintre respondenţi aleg să meargă în cuplu sau cu prietenii.

Totodată, 32,6% dintre românii care au răspuns chestionarului online îşi vor petrece sărbătorile Pascale acasă, motivul principal fiind bugetul redus (43,8%), dar şi pentru a petrece sărbătorile acasă cu familia (39,1%) sau lipsa zilelor libere (17,2%).

Loading...

1 comentariu

Om 10:19:10 / 02 Mai 2019
Atâta interes !?

Cei interesează pe unii și pe alții, câți bani cheltuiesc românii pentru ziua ÎNVIERII DOMNULUI nostru IISUS HRISTOS, de ziua NAȘTERII DOMNULUI IISUS HRISTOS și cu alte ocazii, asta-i treaba românilor și numai a românilor, sunt banii lor și gata, atâta tam tam, chiar, nu vă este rușine, câââââtă îndrăzneală pe capul vostru, unora și altora să intrați cu bocancii în viața oamenilor, îi sufocați cu, curiozitatea voastră, celor din mass-media și altora ca voi, aceasta se numește nesimțire și obrăznicie, chiar nerușinare, nu admitem nimănui, să spună, că românii au cheltuit banii x și y pentru cumpărături, asta-i problema fiecăruia dintre noi și nu a voastră celor din mass-media și oricare ați fi, asta-i chestiune de bun simț, de cei șapte ani de acasă, adică de proastă creștere, auzi, să spuneți, că românii au cheltuit banii x și y pentru ziua cutare și cutare, dar când românii, nu au ce pune pe masă, nu au ce mânca, vă doare drept în c . r, românii fac economie pentru ca să aibă un ban pentru o zi de maaaaare sărbătoare creștinească, de naștere, onomastică și care zile or mai fi, și "veniți, voi" ca niște prost crescuți, să caracterizați românii, să vă fie rușine, nesimțiților !?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.246 secunde