Căutați o ocazie de a înjura autoritățile? Iar se închide podul de la Agigea!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se vor termina, oare, lucrările?

Căutați o ocazie de a înjura autoritățile? Iar se închide podul de la Agigea!

Social 03 Mai 2017 / 17:06 3990 accesări

Vă era dor de aglomerație și trafic greoi? Nu plângeți prea tare! Ca de obicei, autoritățile s-au gândit la noi și ne-au pregătit o surpriză numai bună de înjurat, chiar în pragul sezonului estival. Podul de la Agigea, „prietenul cel mai bun“ al navetiștilor care circulă pe traseul Constanța - Mangalia, dar și al turiștilor care preferă sudul litoralului, se închide din nou. Restricțiile de circulație sunt valabile aproape trei săptămâni, timp destul pentru șoferi și pasageri să își reîmprospăteze repertoriul de înjurături și insulte la adresa autorităților care se moșcăie de o veșnicie să repare podul, care nu a mai fost reabilitat de la construcție, adică de aproape 30 de ani. „CNAIR SA are în vedere restricționarea totală a traficului auto pe podul de la Agigea, în perioada 8 - 25 mai 2017. Măsura, sprijinită de Poliția Rutieră, are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță și într-un termen cât mai scurt. Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie - decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului”, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

ȘOC! AVEM RUTĂ OCOLITOARE... PLINĂ DE GROPI!

Dacă v-ați liniștit din râs la gândul că autoritățile vor pregăti podul pentru sezonul estival ÎNTR-UN TIMP CÂT MAI SCURT, aflați că veți putea traversa în continuare Canalul Dunăre - Marea Neagră „în condiții optime” (puteți râde din nou) pe podul Apolodor, aflat la o distanță suplimentară de doar 2,8 km. Adică acel pod a cărui construcție a durat, de asemenea, nepermis de mult. Desigur, pentru a ajunge pe pod trebuie să faceți slalom printre gropile de pe rutele ocolitoare, ceea ce vă va inspira să scorniți noi înjurături, demne de Cartea Recordurilor.

DE CE TREBUIE ÎNCHIS PODUL (NU CĂ AR AJUTA CU CEVA INFORMAȚIA)

În cazul în care vă interesează (nu că ar încălzi pe cineva aceste informații), demontarea ancorajului (inel cu o greutate de aproximativ 90 de tone) presupune măsuri speciale. Operațiunea va fi efectuată cu ajutorul a două macarale cu o capacitate de 400 tone fiecare, utilaje care nu pot acționa în condiții de vânt puternic. „În vederea evitării unor accidente care ar putea pune în pericol viața sau integritatea corporală a participanților la trafic, podul de la Agigea trebuie închis în totalitate, în perioada efectuării acestor manevre. Pentru tensionarea finală a cablurilor sunt necesare operațiuni de nivelment al podului (stabilirea poziției inițiale a tablierului podului) și teste pentru măsurarea forțelor din fiecare cablu. Aceste teste se pot face doar după eliberarea oricărei sarcini de pe pod, ceea ce înseamnă implicit oprirea traficului”, spun cei de la CNAIR.12
Pagina a fost generata in 0.349 secunde