Cazinoul din Constanța, într-o altă lumină! Spectacol impresionant

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cazinoul din Constanța, într-o altă lumină! Spectacol impresionant
Cultură 05 Noiembrie 2018 / 15:12 2796 accesări 1 comentariu

Cazinoul din Constanța va fi, în seara de marți, 6 noiembrie, vedeta unui spectacol inedit. Este vorba despre un show auditiv și de lumini, prin care frumoasa clădire va fi repusă în valoare. Evenimentul face parte din proiectul „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină”, coordonat de Asociația Culturală pentru Educația prin Artă. Amplul proiect a demarat în București pe 29 octombrie și s-a desfășurat în mai multe orașe cu o adevărată importanță istorică în ultimii ani. Scopul acestui proiect este de a atrage atenția asupra unor monumente arhitecturale care au fost abandonate sau uitate, dar și pentru a le repune în atenția locuitorilor pe cele care încă sunt active. Show-ul de lumini special conceput pentru fiecare clădire în parte este însoțit de un spectacol auditiv care relatează poveștile neștiute ale spațiilor pe care le iluminăm prin intermediul vocii actorului Șerban Pavlu. Spectacolul de la Cazino are loc astăzi, 6 noiembrie, la ora 19:30. Show-ul constă în cinci reprize a câte un sfert de oră. Accesul publicului este gratuit, iar cei care nu vor putea asista la aceste evenimente le vor putea vizualiza live pe pagina de Facebook a Asociației Culturale pentru Educația prin Artă și cea a proiectului - Mă vezi? 1918 într-o altă lumină.

CLĂDIRI ISTORICE, ÎN CENTRUL UNUI SPECTACOL INEDIT

Proiectul „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină” se derulează în perioada 29 octombrie - 13 noiembrie, în București și în alte cinci orașe din țară. În cadrul acestuia vor fi iluminate arhitectural 10 clădiri a căror istorie este strâns legată de momentul Marii Uniri și de ultimii o sută de ani. Proiectul, cofinanțat de Ministerul Culturii și Integrării, se derulează în Capitală și în Iași, Constanța, Sighet, Arad și Alba Iulia. Ateneul Român, Grădina Capitol, Academia Română, Palatul Regal, Palatul Cantacuzino, Cazinoul din Constanța, Muzeul Unirii din Iași, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet, Catedrala Încoronării din Alba Iulia și Casa lui Ștefan Cicio Pop din Arad sunt clădirile a căror fațadă va fi iluminată în timpul unui spectacolului vizual și auditiv de 15 minute.

Loading...

1 comentariu

paul 16:54:05 / 05 Noiembrie 2018
pacat...

Sunt curios daca o sa gaseasca o priza adecvata in cladire sa conecteze lumnile :-). Sunt ironic desigur, mare pacat de aceasta cladire lasata in continuare in paragina de ani de zile, astia suntem, nu o sa ne facem bine niciodata, copii merita altceva decat Romania si o spun cu mare parere de rau, imi iubesc tara dar nu am de ce sa stau in ea. In statele civilizate aceste cladiri se pun in arta nu se lasa de izbeliste, am vazut cladiri noi construite in jurul si desupra celor vechi...impresionant

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1847 secunde