Cazinoul se redeschide pentru o zi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru a primi „Oamenii Timpului” Cazinoul se redeschide pentru o zi!
Cultură 11 Septembrie 2016 / 11:38 6756 accesări 2 comentarii

Cazinoul, simbolul Constanței, se va redeschide doar pentru o zi, din păcate, joi, 15 septembrie, începând cu ora 13.00, pentru a găzdui dezbaterea „Patrimoniul regal la Marea Neagră” şi expoziţia „Scurtă istorie în imagini a Cazinoului din Constanţa”.

Dublul eveniment va avea loc în prezența unor invitați speciali: preşedintele Ordinului Arhitecţilor, filiala Bucureşti, academicianul Şerban Sturdza, secretarul de stat, coordonator al Departamentului Centenar din cadrul Cancelariei Primului-Ministru şi, totodată, director onorific al revistei de cultură contemporană „Timpul“, Daniel Şandru, pianista şi iniţiatoarea campaniei de salvare a casei lui George Enescu de la Mihăileni, Raluca Ştirbăţ. Constănțenii vor fi reprezentanți de directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, arhitectul Radu Cornescu şi prof. univ. dr. Florin Anghel de la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanţa. Dezbaterea va fi moderată de lect. univ. dr. Daniel Citirigă, manager zonal pentru Constanţa al Campaniei „Oamenii Timpului“.

După debatere și vernisaj, publicul este așteptat, începând cu ora 18.00, la Muzeul de Artă din Constanţa, la un concert extraordinar susţinut de pianista Raluca Ştirbăţ, care este și preşedinte al Societăţii Internaţionale „George Enescu“ din Viena. Intrarea este liberă.

Ajunsă la cea de-a III-a ediție, campania „Oamenii Timpului” este un proiect al Asociaţiei Revistei „Timpul” şi beneficiază în 2016 de o recunoaştere extraordinară din partea unora dintre instituţiile-emblemă ale României. ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei României, a acordat Înaltul Patronaj Galei „Oamenii Timpului” RO+. De asemenea, Campania „Oamenii Timpului” RO+ beneficiază de patronajul Ministerului Culturii.

„La a II-a ediţie a Galei, din 800 de nominalizați propuși prin accesarea platformei online www.oameniitimpului.ro au fost selectați printr-o etapă de prejurizare 80 de finaliști (câte zece pentru fiecare județ în parte, corespunzător celor ze ce categorii prezentate). Aceștia au beneficiat de peste 200.000 de voturi online din partea susținătorilor. La Gala finală, zece personalități dintre cei 80 de finaliști au primit Trofeul „Oamenii Timpului” (Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași”), intrând în Comunitatea cu același nume”, spun organizatorii campaniei. Producătorul Campaniei „Oamenii Timpului” este Editura Adenium.

Citește și:

„Oamenii Timpului“ 2016, în etapa nominalizărilor online

Constănțenii sunt invitați să-i nominalizeze pe „Oamenii Timpului“ lor

Campania „Oamenii Timpului” se lansează la Constanța

Constănțenii sunt invitați să nominalizeze „Oamenii Timpului“!

Loading...

2 comentarii

Pop Adi 11:19:14 / 12 Septembrie 2016
Program

Stiti cumva pana la ce ora va fi posibila vizitarea?

... 20:00:40 / 12 Septembrie 2016
Pentru Pop Adi

18

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1811 secunde