Cazul bebeluşilor descompuşi, găsiţi în pod, încă neelucidat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Expertiza, neconcludentă

Cazul bebeluşilor descompuşi, găsiţi în pod, încă neelucidat!

Eveniment 19 Februarie 2019 / 15:26 1878 accesări
Această femeie a fost reţinută la finalul lunii aprile 2017 şi trimisă în judecată pentru omor...

Această femeie a fost reţinută la finalul lunii aprile 2017 şi trimisă în judecată pentru omor...

După aproape doi ani de expertize efectuate în cazul celor trei bebeluşi găsiţi morţi în podul unul bloc din comuna Bistriţa-Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, experţii de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti nu au putut stabili dacă aceştia s-au născut morţi sau au decedat după naştere. Explicaţia legiştilor este că cele trei cadavre erau într-o stare avansată de descompunere. Astfel, mama bebeluşilor, acuzată de omor şi arestată după aproximativ o lună de la descoperirea cadavrelor, ar putea scăpa din arest preventiv şi ar putea fi judecată în stare de arest la dumiciliu dacă magistraţii Curţii de Apel Cluj vor menţine, joi, decizia luată de Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Reamintim că, în 9 martie 2017 o femeie a găsit în podul unui bloc din comuna Bistriţa-Bârgăului cadavrele unor nou-născuţi aflate în stare avansată de descompunere şi a sesizat poliţia. Procurorii bistriţeni au preluat cazul şi au dispus efectuarea unor expertize complexe pentru a stabili vârsta, sexul cauzele decesului şi dacă cei trei copii sunt fraţi. După aproape doi ani de expertize, medicii legişti au reuşit să răspundă doar parţial la solicitările procurorilor. Medicii au descoperit că cei trei bebeluşi sunt fraţi iar testele ADN au arătat clar că femeia bănuită în acest caz este mama bebeluşilor.

Legiştii au stabilit, de asemenea, că toţi cei trei copii s-au născut la termen, că nu prezentau leziuni osoase sau leziuni traumatice care le-ar fi putut provoca decesul, dar nu au putut spune clar dacă micuţii s-au născut vii sau nu. Totodată, din cauza faptului că cele trei cadavre erau într-o stare avansată de degradare, iar oasele bazinului nu erau formate, nu s-a putut determina nici sexul celor trei bebeluşi. În aceste condiţii, mama celor trei bebeluşi, ar putea scăpa din Penitenciarul Gherţa unde este deţinută şi ar putea fi judecată în stare de arest la domiciliu, avocatul femeii solicitând eliberarea acesteia după ce expertiza a fost depusă la dosar.

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus înlocuirea măsurii arestului prevetiv cu cea a arestului la domiciliu, însă o decizie finală în acest sens va fi luată, joi, de Curtea de Apel Cluj. Femeia a fost reţinută la finalul lunii aprile 2017 şi trimisă în judecată pentru omor, fiind acuzată că, în perioada 2012-2015, a suprimat viaţa a trei copii nou născuţi, pe care i-a născut la termen, neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuţilor în podul blocului în care locuia.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1719 secunde