Cazuri de hărțuire sexuală în Parlamentul britanic! Premierul, îngrijorat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cazuri de hărțuire sexuală în Parlamentul britanic! Premierul, îngrijorat

Externe 27 Octombrie 2017 / 17:27 583 accesări

Theresa May, premierul britanic, este îngrijorată de un articol de presă în care era descrisă o cultură a hărțuirii sexuale în rândul parlamentarilor și angajaților acestora în Legislativul de la Londra, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a șefei Executivului britanic, citată de Reuters.

Articolul publicat de cotidianul „The Sun“ urmează zecilor de plângeri contra lui Harvey Weinstein, producător de filme la Hollywood, caz care a determinat să rupă tăcerea mii de femei din întreaga lume care au fost ținta hărțuirii sexuale. Publicația britanică a scris vineri că personalul feminin din Westminster a creat un grup pe aplicația WhatsApp pentru a discuta despre experiențele lor ca victime ale hărțuirii sexuale și pentru a avertiza alte femei în legătură cu potențialii autori. ''Relatările sunt extrem de îngrijorătoare, dar nu pot anticipa acuzațiile sau investigațiile care nu au fost încă dezvăluite. Prim-ministrul a spus foarte clar, atunci când a fost întrebat în ultimele săptămâni despre cazul Harvey Weinstein, că orice comportament sexual nedorit este complet inacceptabil și că acest lucru este valabil în toate domeniile, inclusiv în politică'', a afirmat purtătoarea de cuvânt citată.

Separat, un grup de femei din Partidul Laburist a creat un website în care li se cere colegelor care au fost victime ale hărțuirii sexuale în interiorul partidului să facă publice cazurile lor, fără a-și dezvălui identitatea. ''Orice acuzații care pot fi dezvăluite vor fi tratate extrem de serios și am sfătui oamenii să contacteze poliția dacă există o astfel de acuzație'', a mai menționat purtătoarea de cuvânt a premierului britanic.12
Pagina a fost generata in 0.2657 secunde