Cazurile de deces din cauza tuberculozei, în scădere; cele de coinfecții cu HIV, în creștere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În Europa Cazurile de deces din cauza tuberculozei, în scădere; cele de coinfecții cu HIV, în creștere
Sănătate 20 Martie 2017 / 15:51 201 accesări 2 comentarii

Numărul persoanelor care se îmbolnăvesc de tuberculoză și mor din cauza acestei afecțiuni se află în scădere în Europa, însă în cazul categoriilor cele mai vulnerabile - printre care se numără migranții, deținuții și pacienții HIV pozitivi - au fost înregistrate creșteri îngrijorătoare, informează Reuters citând un raport publicat luni de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și biroul regional european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), scrie Agerpres. Potrivit acestui raport, numărul de cazuri noi de tuberculoză înregistrate și cel de decese ca urmare a acestei boli au scăzut între 2011 și 2015 cu 4,3% și, respectiv, 8,5%. Însă cazurile de coinfecții cu tuberculoză și HIV a crescut cu 40% din 2011 până în 2015, demonstrând că eforturile de a controla această boală trebuie să se concentreze mai mult pe grupurile de mare risc. ''Tendința generală pe traiectorie descendentă în ceea ce privește cazurile de tuberculoză este încurajatoare'', susține într-o declarație directorul general interimar al ECDC, Andrea Ammon. ''Însă unele grupuri nu beneficiază de pe urma acestei tendințe și este necesar să ne direcționăm mai eficient eforturile dacă vrem să punem capăt acestei epidemii de tuberculoză'', a completat oficialul. Ammon a menționat că prin efectuarea de teste pentru depistarea HIV în cazul tuturor persoanelor cu tuberculoză, și viceversa, investigații urmate de consiliere și tratament imediat, se poate inversa tendința negativă în ceea ce privește coinfecția. Cifrele la nivel mondial publicate anul trecut de OMS arată că în 2015 circa 1,8 milioane de persoane au murit din cauza tuberculozei. Dintre acestea, 400.000 au fost coinfectate cu Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) care cauzează SIDA. Persoanele cu HIV sunt mai vulnerabile în fața tuberculozei deoarece sistemul lor imunitar este slăbit. Experții estimează că riscul de dezvoltare a tuberculozei este de 26-31 de ori mai mare la pacienții seropozitivi în comparație cu persoanele care nu au fost diagnosticate HIV pozitiv, mai arată sursa citată.

Zsuzsanna Jakab, directorul regional pentru Europa al OMS, susține că această creștere a numărului de cazuri de coinfecții tuberculoză/HIV, alături de nivelurile în mod persistent crescute ale cazurilor de tuberculoză rezistentă la medicamente, reprezintă o amenințare serioasă la eforturile internaționale de a controla boala.

2 comentarii

Neicanimeni 22:00:36 / 20 Martie 2017
Posibil sa ajute si si

DOI VASNICI MEDICI AJUTA CU SIRG LA ACEASTA SITUATIE.IN FAPT IS MAI MULTI, PRIN IDIFERENTA SI NEPASAREA LOR.AICI NU ADAUG NUME CINE SE SIMTE II OK CINE NU II...MINUNAT'. ALTCEVA CE SA MAI POATA FI SPUS.... DUPA SUFLET SI BUNATATE SA AVEM IMPLINIRI CU TOTI SANATATE DE ASEMENI.....REGURGITABIL.

Terente 14:42:31 / 23 Martie 2017
Ia ia iaooo

Ti-o dau pe git in jos mai japita kkcioasa ce esti.Sti tu la cine fac referire nu te mai da lovit mai

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2597 secunde