CCR a decis: pensiile aleșilor locali sunt neconstituționale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CCR a decis: pensiile aleșilor locali sunt neconstituționale

Administrație 20 Iulie 2016 / 13:51 1983 accesări

Curtea Constituțională a decis miercuri că legea pensiilor pentru aleșii locali este neconstituțională, dând astfel câștig de cauză, pentru a doua oară, Guvernului.

Este a doua oară când, la seizarea Guvernului, Curtea Constituțională a României decide că legea pensiilor pentru aleșii locali contravine Legii fundamentale.

Guvernul a sesizat CCR, în data de 27 iunie, privind legea pensiilor speciale ale aleșilor locali, anunțul fiind făcut de prim-ministrul Dacian Cioloș într-un interviu la postul public de radio. "Am decis să trimitem din nou acest proiect de lege la Curtea Constituţională (…) pentru că în continuare din lege nu reiese clar cum ar urma să fie finanţate aceste pensii sau indemnizaţii speciale. Ele, aşa cum e prevăzută legea, ar urma să impacteze bugetul de stat pentru că şi bugetele locale, mare parte, sunt alimentate tot din bugetul de stat, şi pe de altă parte nu se respectă principiul contributivităţii, legea şi astea ar urma să se aplice retroactiv, deci am cerut din nou Curţii Constituţionale să clarifice dacă aceste elemente care în continuare sunt menţinute în lege sunt constituţionale", a spus premierul.12
Pagina a fost generata in 0.1551 secunde