CCR: Alegerea lui Meleșcanu la şefia Senatului a fost neconstituţională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CCR: Alegerea lui Meleșcanu la şefia Senatului a fost neconstituţională
Politică, Justiție 22 Ianuarie 2020 / 16:01 1625 accesări 0 comentarii

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, că Teodor Meleşcanu a fost ales nelegal în funcţia de preşedinte al Senatului. Meleşcanu a declarat, miercuri, că îşi va asuma prerogativele pe care le are până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR, care admite că numirea sa în funcţia de preşedinte al Senatului a fost nelegală.

CCR a dezbătut, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR şi a unor senatori neafiliaţi privind alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Judecătorii Curţii au amânat în mai multe rânduri această sesizare.

Sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Senatului nr. 36 din 10 septembrie 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului a fost formulată de 33 de senatori, membrii ai grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi de senatori neafiliaţi.

Teodor Meleşcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului, cu susţinerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

MELEŞCANU ANUNŢĂ CĂ NU EXCLUDE VARIANTA DE A CANDIDA DIN NOU PENTRU ŞEFIA SENATULUI

Teodor Meleşcanu a declarat, miercuri, că îşi va asuma prerogativele pe care le are până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR, care admite că numirea sa în funcţia de preşedinte al Senatului a fost nelegală. El a subliniat că nu exclude să candideze din nou pentru şefia Senatului.

„A fost admisă sesizarea. Având în vedere că este o premieră, aşteptăm considerentele CCR pentru a proceda în consecinţă. (....) Până la publicarea în Monitorul Oficial, partea I, eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am. După publicare, vom face tot ce este necesar pentru a găsi cea mai bună soluţie în acest caz”, a spus Teodor Meleşcanu, în cadrul unei conferinţe de presă, la Senat.

Întrebat dacă ia în calcul să candideze din nou pentru şefia Senatului, Meleşcanu a afirmat că vor exista consultări şi că toate variantele sunt posibile.

„Vom vedea după ce se publică în Monitorul Oficial. O să avem consultări, vedem. Toate posibilităţile sunt deschise”, a subliniat Meleşcanu.

PSD VA PROPUNE UN CANDIDAT PENTRU ŞEFIA SENATULUI, DUPĂ CONSULTĂRILE DIN PARTID

PSD va face o propunere de candidat pentru şefia Senatului, după consultările din forurile de conducere ale partidului, având în vedere că CCR a decis, miercuri, că numirea lui Teodor Meleşcanu în fruntea forului legislativ nu a fost legală.

"PSD a luat act de decizia de astăzi a Curţii Constituţionale a României privitoare la procedura de numire a senatorului Teodor Meleşcanu în funcţia de Preşedinte al Senatului României. PSD va veni cu o propunere pentru funcţia de Preşedinte al Senatului după consultarea în forurile de conducere ale partidului", potrivit mesajului transmis de PSD pe Facebook.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1525 secunde