Ce a decis un judecător în privinţa unui băiat cu prenumele „Jihad”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce a decis un judecător în privinţa unui băiat cu prenumele „Jihad”

Externe 17 Aprilie 2018 / 18:50 411 accesări

Poate că este o manieră uşor extremistă de a trata problema, dar... decizia îi aprţine unui judecător pentru probleme familiale din Toulouse (sudul Franţei), care a hotărât că un băiat născut în luna august şi ai cărui părinţi doreau să îi pună prenumele "Jihad" va fi înscris drept "Jahid" în documentele de stare civilă, au anunţat luni surse apropiate Parchetului francez. În condiţiile în care părinţii ar dori să îl strige Jihad pe fiul lor, magistratul a hotărât ca, „în interesul copilului”, să inverseze cele două vocale din prenume în registrul de stare civilă. Pe lângă sensul de război sfânt pentru promovarea şi apărarea islamului, „jihad” înseamnă şi „luptă” sau „efort”, dar primăria din Toulouse, într-un context marcat de atentate şi jihadism, a semnalat acest caz procurorului oraşului.

În luna noiembrie, primăria oraşului Nisa (sud-estul Franţei) a sesizat justiţia după naşterea unui băiat pe care părinţii l-au declarat la autoritatea de stare civilă sub numele „Mohamed, Nizar Merah”, identic celui al autorului atacurilor jihadiste comise la Toulouse şi Montauban în urmă cu şase ani.

În martie 2012, Mohamed Merah a ucis şapte persoane, dintre care trei copii evrei. Primăria din Nisa a estimat că opţiunea părinţilor „ar putea fi contrară intereselor copilului” şi au asimilat-o cu o apologie a terorismului. Parchetul a sesizat judecătorul pentru probleme familiale, înainte ca părinţii copilului să renunţe la prenume.

Începând din 1993, ofiţerii de stare civilă din Franţa nu mai pot decide singuri interzicerea unui prenume. În ultimii ani, cazurile de sesizare a Parchetului în vederea schimbării prenumelor au fost extrem de rare.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2412 secunde