Ce au căutat jandarmii constănțenii la Fundația Giovanni Bosco?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Vara împreună“

Ce au căutat jandarmii constănțenii la Fundația Giovanni Bosco?!

Educație 20 Iulie 2018 / 16:58 749 accesări

Jandarmii constănţeni au „descins“ la sediul fundaţiei „Giovanni Bosco“ din municipiul Constanţa. Activitatea se înscrie în suita demersurilor cu caracter preventiv-educaţional, desfăşurate de jandarmi de-a lungul timpului. Cu acest prilej, în cadrul programelor educativ-recreative „Vara Împreună” şi „Vacanţă în siguranţă”, aproximativ 500 de copii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română.

În prima parte a întâlnirii, jandarmii constănţeni i-au încântat pe micuţi cu o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare/arte marţiale şi exerciţii de dresaj canin. Totodată, le-au prezentat şi tehnica de care dispune Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, aceştia putând urca într-o autospecială dotată cu toate materialele specifice pentru intervenţie, devenind astfel pentru scurt timp jandarmi.

Ulterior, într-un cadru interactiv, copii s-au familiarizat cu specificul instituţiei noastre, fiindu-le oferite răspunsuri la întrebările adresate cu privire la istoricul, atribuţiile, misiunile, rolul şi locul Jandarmeriei într-o societate modernă. Partea finală a întâlnirii a fost dedicată activităţilor informativ-preventive. Reprezentaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, punând accent pe legislaţia cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice şi regimul răspunderii juridice a minorilor.

În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele producerii acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.

Scopul acestor demersuri îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor, în vederea adoptării unor comportamente prosociale.

Astfel de activităţi s-au mai desfăşurat în perioada anterioară cu elevii din cadrul instituţiilor de învăţământ din judeţul Constanţa, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. Campania informativ-preventivă „Vacanţa în siguranţă“ va continua în perioada sezonului estival, iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri cu elevii care se vor afla în taberele şcolare organizate pe litoralul Mării Negre.12
Pagina a fost generata in 0.1824 secunde