Ce au demonstrat avocații la ultimul termen din dosarul finanțărilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Judecata se apropie de final

Ce au demonstrat avocații la ultimul termen din dosarul finanțărilor

Justiție 07 Septembrie 2016 / 18:27 2024 accesări
Avocatul Marius Mocanu: „Dispozițiile prin care s-au redus atribuțiile fostului director financiar de la CJC au la bază motive solide. S-au corectat anumite greșeli.”

Avocatul Marius Mocanu: „Dispozițiile prin care s-au redus atribuțiile fostului director financiar de la CJC au la bază motive solide. S-au corectat anumite greșeli.”

După o pauză de mai bine de două luni, dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța (CJC) Nicușor Constantinescu este acuzat de finanțarea presupus nelegală a echipelor sportive și fundațiilor culturale din județ a revenit pe masa judecătorilor. În 7 septembrie, magistrații Tribunalului Constanța au audiat patru martori. Două dintre persoanele care au dat declarație în fața instanței au vorbit despre acuzațiile procurorilor privitoare la faptul că fostul președinte CJC ar fi redus abuziv din atribuțiile fostului director financiar al instituției pe care o conduce, Felicia Tăicuțu. Concret, martorii au spus tot ce știu despre evenimentele și acțiunile privitoare la dispozițiile semnate de Constantinescu, prin care Feliciei Tăicuțu i-au fost reduse atribuțiile de serviciu. „Pe parcursul cercetării judecătorești am prezentat instanței motivele care au determinat dispozițiile. Am subliniat faptul că dispozițiile au fost fundamentate de documentații solide. Felicia Tăicuțu nu mai exercita de ani buni sarcinile ce i-au fost retrase prin acele acte, dar beneficia de drepturile salariale aferente. Nu s-a făcut altceva decât să se corecteze o chestiune care nu era în regulă”, a precizat apărătorul lui Nicușor Constantinescu în acest dosar, avocatul Marius Mocanu. El a mai menționat că această măsură a fost luată și pentru ca, în 2015, județul să aibă un buget adoptat legal, în condițiile în care, la momentul respectiv, fostul președinte CJC și fostul director al Direcției Economico-Financiare nu puteau lua legătura și nu puteau lucra împreună la proiectul de buget, din cauza unei interdicții legale impuse prin măsura controlul judiciar. „În acest caz, este firesc ca fostul președinte CJC să reglementeze această situație”, a concluzionat Mocanu.

Nicușor Constantinescu nu s-a prezentat miercuri la instanță, dat fiind faptul că nu a avut această obligație legală (nu se mai află în control judiciar în acest dosar, iar martorii nu au fost citați la cererea lui). Pe de altă parte, drumul de la penitenciar la Tribunal i-ar fi înrăutățit starea. La termenul următor, programat pentru 28 septembrie, va fi audiat ultimul martor din dosar, fostul vicepreședinte CJC Cristinel Dragomir.

Citește și:

Contestațiile lui Constantinescu în dosarul „CMZ“, judecate abia în octombrie12
Pagina a fost generata in 0.1702 secunde