Ce au descoperit veterinarii în minivacanța de 1 Mai, pe litoral?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce au descoperit veterinarii în minivacanța de 1 Mai, pe litoral?

Social 07 Mai 2018 / 12:01 467 accesări

În perioada 27.04.2018 – 01.05.2018, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Constanța a efectuat controale oficiale pentru asigurarea supravegherii sanitare veterinare pe litoral având ca obiectiv prevenirea toxiinfecțiilor alimentare prin încalcarea normelor sanitar veterinare la producerea, depozitarea, manipularea, transportul și valorificarea produselor alimentare.

În acest sens, au fost verificate 72 de unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul, astfel: 60 de restaurante, 1 pizzerie, 2 cofetării patiserii, 9 magazine alimentare. În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitar- veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

De asemenea, în perioada minivacanței de 1 Mai, pe Litoralul românesc nu au fost semnalate cazuri de toxiinfecții alimentare și nici alte evenimente care să pună în pericol viața și sănătatea publică.12