Ce au păţit mistreţii găsiţi morţi la Hanul Piraţilor, pe plajă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce au păţit mistreţii găsiţi morţi la Hanul Piraţilor, pe plajă
Eveniment 30 Octombrie 2017 / 15:09 2809 accesări 0 comentarii

Acum câteva zile, ştirea cu mistreţii găsiţi pe plajă punea populaţia pe gânduri. Ce au păţit şi cum au ajuns acolo? Un potenţial răspuns, mai degrabă „metoda prin eliminare”, vine de la DSVSA. „În urma notificării telefonice din data de 25.10.2017, prin care am fost înştiinţaţi că doi porci mistreți morți se află pe plaja din Mamaia, zona Hanul Piraților, o echipă de inspectori din cadrul DSVSA s-a deplasat, cu maximă promptitudine, în zona menţionată, unde au fost ridicate cadavrele şi trimise la LSVSA Constanţa și LSVSA Tulcea în vederea stabilirii cauzelor morţii şi efectuării analizelor în regim de urgență. LSVSA Constanța, în data de 26.10.2017, a eliberat un buletin de analiză cu rezultat negativ pentru pestă porcină clasică. După eliberarea buletinului de analiză, probe reprezentative din cadavrele porcilor mistreți au fost expediate la LSVSA Tulcea, în scopul efectuării analizelor pentru pesta porcină africană. În urma emiterii buletinului de analiză al LSVSA Tulcea, în data de 26.10.2017, rezultatul este negativ pentru pesta porcină africană. În urma examenului anatomopatologic, s-a observat că animalele erau moarte de aproximativ 4 - 5 zile. Nu s-au găsit leziuni provocate prin împușcare și nici proiectile. Cauza morții, cea mai probabilă, a fost înecul. Cadavrele celor doi porci mistreți au fost dirijate către o unitate de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare”, se arată în comunicatul DSVSA Constanţa.

Aşadar, dacă nu au murit din cauza unei boli, nu au fost împuşcaţi, cel mai probabil s-au înecat... pentru că noul sport extrem practicat de mistreţi este să înoate??? În special pe distanţe lungi? Cu siguranţă este corect ce spun specialiştii, însă în mintea oamenilor simpli, ca noi aşa, nu se leagă deloc această informaţie cu ceea ce ştim despre mistreţi. Interesant ar fi fost să aflăm cum au ajuns pe plajă şi ce au păţit în fapt, însă, în afară de constatarea unui sfârşit straniu pentru un mistreţ, alte informaţii nu există. Deocamdată...

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2935 secunde