Ce cere Augustin Lazăr de la CSM: poziţie publică în apărarea sistemului judiciar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce cere Augustin Lazăr de la CSM: poziţie publică în apărarea sistemului judiciar
Justiție 14 Februarie 2018 / 16:01 372 accesări 5 comentarii

Procurorul general Augustin Lazăr solicită conducerii Consiliului Superior al Magistraturii să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar în faţa "campaniei împotriva instituţiilor justiţiei (...) de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv". Având în vedere informațiile vehiculate în ultimele zile în mass-media, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr dezavuează campania desfăşurată împotriva instituţiilor justiţiei, în mod deosebit a Ministerului Public, de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv. De asemenea, procurorul general respinge ferm generalizarea la nivelul întregii activităţi a procurorilor a incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de magistraţi procurori cercetaţi disciplinar. Sistemul judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de genul celor lansate în media.Augustin Lazăr dezavuează acţiunile de instigare publică la intervenţia politicienilor în activitatea judiciară pentru demiterea unor procurori cu funcţii de conducere, prin ignorarea procedurilor judiciare clar prevăzute de art. 51 al. 2 şi 7 din Legea nr. 303/2004, precum şi prin înfrângerea principiului constituţional al separaţiei puterilor în stat.

Acesta cere conducerii Consiliului Superior al Magistraturii garantul independenţei justiţiei să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar în faţa acestor atacuri. Procurorul general îşi manifestă încrederea în capacitatea sistemului judiciar din România de a-şi îndeplini misiunea de înfăptuire a justiţiei la nivelul standardelor europene. De asemenea, îşi manifestă încrederea în capacitatea de autoreglare a sistemului judiciar prin identificarea şi rezolvarea conform procedurilor legale a tuturor incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de abateri disciplinare.

Aşa cum de altfel reţin şi rapoartele MCV, problema României nu este funcţionarea defectuoasă a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei împotriva corupției.

Loading...
loading...

5 comentarii

INCREDIBILLL... 17:57:31 / 14 Februarie 2018
CINE ESTE OMUL ĂSTA ????

...Procurorul general al României !?..Nu se POATE.. In loc sa ceară CSM sa verifice autenticitatea dezvăluirilor (de o graviate fără precedent într-un stat membru UE...sau dictator )EL cere anchetarea celor care vin cu DEZVĂLUIRI ..!!!!... Se încearcă mușamalizarea APĂRAREA statului MAFIOT ticăloșit PDL-PNL CIUMA GALBENĂ cu ori ce preț !.. OAMENII ăștia ne cred nebuni ... Întreg poporul a văzut că CEI care AR FI TREBUIT SA APERE VALORILE JUSTITEI TOCMAI EI LE ÎNCĂLCAU ...GRAV..MARTORI FALSI ..I.. DENUNȚĂTORII care NU EXISTAU !...Nu se poate Dle procuror general !!!..

gigel 18:13:01 / 14 Februarie 2018
Oligofrenul postac..

Lasa ca face Daddy al tau o comisie speciala.. In loc sa va ocupati sa face-ti niste legi asa cum trebuie , le schimbati a doua zi dupa ce intra in vigoare.. Sunte-ti de jale si lumea a simtit pe pelea ei ce inseamna Pi Se De....

Lucica 22:06:58 / 14 Februarie 2018
PenOferta sigura si serioasa

Oferta sigura si serioasa.Aici ai o sansa uriasa.Oferta exclusiva pentru invingatori.Cistigi acasa la tine.Detalii mai multe la adresa de email:lucicamiron12@gmail.com

Gigi so fut pe mata n gura. 21:08:40 / 15 Februarie 2018
..Si pe tine ....

Acest maimutoi comunist ORDONA CSM.. Ba Lazare era voastra sa terminat....Nu poti ordona CSM sa vada alb ce de fapt e negru...

Intrebatorul 09:32:16 / 16 Februarie 2018
Pentru Gigi so fut pe mata n gura.

În afară de pula coaie cacat cur mai ai și altceva pensionar nenorocit si retardat mintal. Noi cu pi și di în frunte vom avea realizări multe în falimentarea tarii. Și apărarea infractorilor .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2244 secunde