CE, după decizia CCR în cazul lui Kovesi: Evaluăm lupta împotriva corupţiei prin MCV

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CE, după decizia CCR în cazul lui Kovesi: Evaluăm lupta împotriva corupţiei prin MCV

Justiție 01 Iunie 2018 / 07:43 1308 accesări

Comisia Europeană nu comentează deciziile instanţelor naţionale, a transmis joi un purtător de cuvânt al executivului comunitar, ca reacţie după ce Curtea Constituţională a României a constatat un conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

'Nu comentăm deciziile instanţelor naţionale. După cum ştiţi, lupta împotriva corupţiei este un domeniu pe care Comisia îl evaluează periodic în raporturile sale din Mecanismul de Cooperare şi Verificare', a precizat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că plenul Curţii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenţă, constatându-se conflict între ministrul Justiţiei şi preşedinte determinat de refuzului şefului statului de a da curs cererii de revocare a şefei DNA.12
Pagina a fost generata in 0.1538 secunde