Ce evenimentele culturale a pregătit Teatrul ”Oleg Danovski”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce evenimentele culturale a pregătit Teatrul ”Oleg Danovski”

Cultură 25 Iunie 2022 / 14:05 808 accesări

Joi, 30 iunie 2022, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” va prezenta opera ”Povestirile lui Hoffmann” la Opera Națională București, în cadrul Bucharest Opera Festival. Stagiunea Estivală 2022 continuă în luna iulie în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”. În această săptămână, vor avea loc două evenimente: O sole mio și Magic Swing. Intrarea este liberă.

POVESTIRILE LUI HOFFMANN J. Offenbach – Joi, 30 iunie 2022, ora 19:00, Opera Națională București.

Bilete disponibile pe https://tickets.operanb.ro/event.php?id=30417

Prima ediție a Bucharest Opera Festival, organizată de Opera Națională București în perioada 24 iunie – 2 iulie 2022, ca încununare a evenimentelor prilejuite de stagiunea centenară, a onorat printr-o invitație generoasă teatrul de la malul mării, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. Ne bucurăm să participăm la această manifestare a valorilor teatrelor naționale de operă cu spectacolul de operă “Povestirile lui Hoffmann” de J.Offenbach.

Prezentăm acest titlu pentru că este ultima noastră premieră de operă din anul 2021, pentru că este un spectacol care nu s-a mai prezentat de mult pe scena bucureșteană și pentru că prin muzică și libret este valoros, antrenant și atractiv.

Publicul este așteptat în seara de 30 iunie, orele 19.00 la Opera Națională București.

Povestirile lui Hoffmann sunt greu de crezut, dar nu este oare și viața surprinzătoare? Dovadă este faptul că Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța prezintă acest titlu pe cea mai importantă scenă de operă din România.

Am ales să realizăm acest spectacol pentru muzica inspirată a lui Jacques Offenbach, și suntem siguri că veți fredona Barcarolla la sfârșitul spectacolului, că veți fi uimiți de trilurile fermecătoare ale Olympiei și veți plânge soarta Antoniei, cântăreața condamnată să nu poată cânta, deși cântul este viața ei. Veți pactiza cu poetul Hoffmann și îi veți înțelege rătăcirile de veșnic îndragostit, că “așa e viața de artist” și o veți înțelege și pe curtezana Giulietta, pentru că o întâlnim la tot pasul.

Povestirile lui Hoffmann, încântătoare, ciudate și fatale, se potrivesc de minune cu ceea ce nu suntem și am vrea să fim, sau cu visele frumoase ce se sting în zorii zilei. Și ne trezim cu toții că vorbim aceeași limbă, fără să o fi învățat vreodată, MUZICA, hrană a sufletului, medicament al trupului, bucuria unei seri de vară la Operă.

Mulțumim că suntem alături de voi toți, cei ce aduceți lumină și fericire în viața celor ce au nevoie de muzică, de dans și de poveste.

Regia artistică și decoruri: ȘTEFAN MUNTEANU

Costume: DANIELA VLĂDESCU

Maestru cor: ADRIAN STANACHE

Pregătirea muzicală: NATALIA GRIBINIC, ANDRADA ȘTEFAN, SILVIA ȚIGMEANU

Producție: NICOLETA ONAȘ

Light design: THEODOR PETRICILĂ

Maeștrii sunet: BOGDAN COSTEA, DENIS MUSTAFA

Proiecții: CODRIN IFTODI

Regia tehnică: CONSTANTIN ACSINTE

Soliști: ANDA POP Brașov, NICOLETA ARDELEAN, SILVIA SIMIONESCU, DORU IFTENE, LUCIA MIHALACHE, ANA MARIA MLADINOVICI, MĂDĂLIN BĂLDĂU, MARIUS TURTOI, IULIAN BRATU, ADRIAN PÎRLEA, SILVIU VIZAN, MARIUS EFTIMIE, CRISTIAN CARAGEA

Conducerea muzicală ADRIAN STANACHE

O SOLE MIO – Sâmbătă, 2 iulie 2022, ora 20:30, Parcul Teatrului

Nicicând sufletul nu a vibrat mai intens decât legănat pe aripile unei melodii îndragite, renăscând în memoria unei tinereți glorioase, în care canzonette, tarantelle, duioase melodii de dragoste înalțau adevărate imnuri solare. „O, sole mio!” este chemarea soarelui într-un tărâm de poveste, o călătorie a amintirilor exuberante.

Concepție spectacol: GABRIELA DOBRE

Soliști: RALUCA DĂRĂBAN, IONELA DUMA, LAURA EFTIMIE, MIHAELA IONESCU, GEORGIANA MEDELEANU, VERONICA RĂCEALĂ, ELENA ROTARI, STELA SÎRBU, SILVIA SIMIONESCU, IULIA STĂNEI, DANIELA VLĂDESCU, MARIA CERNAT, GABRIELA DOBRE, LUCIA MIHALACHE, ANA MARIA MLADINOVICI, MĂDĂLIN BĂLDĂU, IONUȚ BOANCHEȘ, ADRIAN CLINCIU, DORU IFTENE, RĂZVAN SĂRARU, MARIUS TURTOI, IULIAN BRATU, CRISTIAN CARAGEA, MARIUS EFTIMIE, OCTAVIAN MINEA, IONUȚ NEAGU, CRISTIAN PARMAC, ADRIAN PÎRLEA

MAGIC SWING – Duminică, 3 iulie 2022, ora 20:30, Parcul Teatrului

Conceptul spectacolului este unul bazat pe sincretismul artelor, în strădania de a pava cu sensibilitate și atitudine solară drumul dinspre scenă catre spectatorul dornic de experiențe noi, frumoase, capabile de a-l smulge din cenușiul cotidian.

Concepție spectacol: GABRIELA DOBRE

Light design: ȘTEFAN STERIAN

Sunet: BOGDAN COSTEA

Regia tehnică: ADRIAN RENEA

Soliști: DANIELA VLĂDESCU, RALUCA DĂRĂBAN, SILVIA SIMIONESCU, VERONICA RĂCEALĂ, MARIA CERNAT, GABRIELA DOBRE, OCTAVIAN MINEA, MARIUS EFTIMIE, IULIAN BRATU, CRISTIAN PARMAC, ADRIAN PÎRLEA

STAGIUNEA ESTIVALĂ IULIE 2022

Spectacolele au loc în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, începând cu ora 20:30. Intrarea este liberă. Mai multe detalii despre Stagiunea Estivală 2022 pe website - https://tnobconstanta.ro/stagiunea-estivala-2022/

  • O sole mio - SÂMBĂTĂ, 2 IULIE 2022
  • Magic Swing - DUMINICĂ, 3 IULIE 2022
  • Seara Tenorilor - VINERI, 8 IULIE 2022
  • Concert – Reverie Muzicală Estivală - SÂMBĂTĂ, 9 IULIE 2022
  • O sole mio - DUMINICĂ, 10 IULIE 2022
  • Marea și Muzica - VINERI, 15 IULIE 2022
  • Concert – Reverie Muzicală Estivală - SÂMBĂTĂ, 16 IULIE 2022
  • Concert – Reverie Muzicală Estivală - DUMINICĂ, 17 IULIE 2022
  • O sole mio - VINERI, 22 IULIE 2022
  • Magic Swing - DUMINICĂ, 24 IULIE 2022Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1297 secunde