Ce fac Forțele Terestre între 21 și 23 aprilie. Află cum își serbează ziua!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce fac Forțele Terestre între 21 și 23 aprilie. Află cum își serbează ziua!

Lifestyle 18 Aprilie 2018 / 09:36 1316 accesări

În fiecare an, la data de 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Cu acest prilej, în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan se vor organiza manifestări dedicate acestei sărbători, ce vor cuprinde expoziţii, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare, exerciţii de mânuire a armamentului, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.

În municipiul Constanţa, Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, cea mai mare unitate de forţe terestre din Dobrogea, organizează o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, astfel:

- sâmbătă, 21 aprilie, la ViVO Mall Constanţa, între orele 11.00 şi 19.00, expoziţie de tehnică de luptă, ateliere de prezentare a armamentului, exerciţii demonstrative de cercetare, reprezentaţii ale grupului de recontituire istorică Asociaţia “Tomis”, standuri de promovare a profesiei militare precum şi exerciţii de mânuire a armamentului. Între orele 14.00-16.00 - spectacole de cântece și dansuri, Grupul Divergent, Grupul Codanele, interprete de muzică populară Ionelia Lefterică și Elena Croitoru. Începând cu ora 16.00 - concert de muzică de fanfară, corală şi instrumentală susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale dedicat Zilei Forţelor Terestre.

-luni, 23 aprilie, de la ora 10.00, ceremonie militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 34 Infanterie căzuţi în primul război mondial, amplasat pe Strada Traian. La ceremonie vor participa şi militari ai Forţelor aeriene şi navale.

Taguri articol


12