Ce facilităţi pot primi cei vaccinaţi anti Covid

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce facilităţi pot primi cei vaccinaţi anti Covid

Social 24 Iulie 2021 / 07:51 843 accesări

Persoanele vaccinate vor primi câte o zi liberă în ziua administrării dozei, iar elevii și studenții vor fi scutiți de cursuri.

Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis este doar una dintre metodele prin care se încearcă stimularea vaccinării, în condițiile în careastăzi avem cele mai multe noi infectări din luna iulie, 104.

Autoritățile se gândesc să urmeze modelul unor țări europene și să acorde facilități vaccinaților, concomitent cu restricții pentru cei nevaccinați.

În coaliție s-a discutat despre stimularea vaccinării prin acordarea unor vouchere, dar și prin organizarea unor loterii, inclusiv a unora cu premii în utilaje agricole, pentru a încuraja imunizarea la țară.

În plus, autoritățile iau în calcul și testarea obligatorie, pe banii lor, a cadrelor medicale nevaccinate, cu aplicare de la un anumit prag al incidenței din fiecare localitate.

Potrivit datelor INSP, se estimează că la sfârșitul lunii iulie în România se vor înregistra între 20 și 200 de cazuri noi pe zi. Creșterea va fi lentă, dar progresivă, mai ales că tulpina Delta este mult mai contagioasă decât celelalte.

Totul depinde de câtă lume se va vaccina.

În prezent, în România doar Ilfov și Cluj, alături de Capitală, au un grad de imunizare de 60 la sută.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1937 secunde