Ce germeni s-au găsit în probele prelevate de la bolnavii cu boli diareice?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mii de cazuri în întreaga țara

Ce germeni s-au găsit în probele prelevate de la bolnavii cu boli diareice?

Sănătate 14 August 2016 / 15:59 1039 accesări

Bolile diareice continuă să dea bătăi de cap medicilor. Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au anunțat, în cadrul Sistemului de supraveghere a bolilor diareice acute (BDA), în cea de-a 10-a săptămână de supraveghere, situația centralizată a datelor transmise de către direcțiile de sănătate publică din țară. Astfel, la nivel național s-au înregistrat 3.346 de cazuri diagnosticate, din care 1.569 de către medicii de familie, cu 5,4% mai puține decât în săptămâna precedentă. De asemenea, s-au înregistat 1.847 de cazuri suspecte internate, din care: 1.777 de cazuri au fost confirmate cu BDA. Potrivit INSP, în ceea ce privește cazurile suspecte de BDA internate, cele mai multe s-au înregistrat la grupa de vârstă 1-4 ani, cu preponderența cazurilor diagnosticate cu BDA de etiologie neprecizată.

ÎN JUDEȚE SENTINELĂ În județele sentinelă (de referință) Brăila, Galați, Tulcea dar și Constanța, s-au înregistrat 272 de cazuri diagnosticate, din care 81,3% s-au internat. Comparativ cu săptămâna anterioară: numărul de cazuri diagnosticate este mai mare cu 28,9%; numărul de cazuri internate este mai crescut cu 43,5%. Și comparativ cu aceeași săptămână a sezonului anterior: numărul de cazuri diagnosticate este mare mare cu 32%, iar numărul de cazuri internate este mai crescut cu 36,4%. Specialiști ai Institutului Cantacuzino au furnizat rezultatele probelor primite de la direcțiile de sănătate publică și lucrate în iulie, astfel: 62 probe, din care 77,4% confirmate.

Din totalul tulpinilor trimise, au fost pozitive: pentru Salmonella - 95,8%, pentru Campylobacter - 100%, pentru Yersinia - 100% și pentru E. coli - 45,8%.

Taguri articol


12