Ce le transmite ministrul Sănătății asistenților medicali?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce le transmite ministrul Sănătății asistenților medicali?

Sănătate 13 Mai 2018 / 12:34 833 accesări

Ziua Internațională a Asistentului Medical a fost marcată pe 12 mai. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a adresat următorul mesaj:

"La acest sfârșit de săptămână am sărbătorit asistenții medicali și moașele care își desfășoară activitatea în sistemul medical.

Cu acest prilej doresc să exprim, încă o dată, recunoștința și respectul meu față de activitatea cadrelor medicale - medici, asistenți medicali, infirmieri pentru efortul depus în asigurarea asistenței medicale.

Cunosc foarte bine munca depusă și realitățile cu care se confruntă acești profesioniști. Vreau să subliniez rolul important pe care asistentul medical îl are în echipa medicală și în procesul de îngrijire al pacienților.

Profesia de asistent medical este profund umană, cu rol în asigurarea tratamentului pacienților, dar și în informarea, consilierea si sprijinul acestora.

Asistenții medicali sunt, de multe ori, singurii profesioniști care asigură asistența medicală pentru populația aflată în zone defavorizate. Conform statisticilor, aceștia reprezintă peste o treime din forța de muncă aflată în sistemul de sănătate și pot lucra în cele mai dificile condiții.

În aceste zile am fost mândră să sărbătoresc împreună cu dumneavoastră și să răspund invitațiilor pe care mi le-ati adresat.

La mulți ani, asistenți medicali!".12
Pagina a fost generata in 0.1422 secunde