Ce mai ai de făcut ca să iei Bacalaureatul. Când se dau rezultatele?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sesiunea de toamnă

Ce mai ai de făcut ca să iei Bacalaureatul. Când se dau rezultatele?

Educație 28 August 2018 / 15:59 836 accesări

Zeci de mii de absolvenți a 12 clase susțin în perioada aceasta cea de-a dopua sesiune a bacalaureatului. La Constanța, s-au înscris în a doua rundă de examinări 1.791 de elevi. Doi dintre ei au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, în timpul probelor scrise, iar peste 200 au absentat. Astfel că, la probele orale au intrat mai puțini decât s-au înscris.

Sesiunea de toamnă va continua, miercuri, 29 august, cu evaluarea competenţelor digitale, după evaluarea orală a competenţelor la limba română. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, probele orale vor continua cu evaluarea competenţelor digitale, care se va desfăşura între 29 și 30 august. Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Conform metodologiei de examen, rezultatul obţinut de fiecare candidat la evaluarea competenţelor digitale nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba. Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 - 20:00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.12
Pagina a fost generata in 0.2286 secunde