Ce mai cer constănțenii Primăriei? Solicitări inedite pe Facebook

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Interzicerea animalelor de curte?

Ce mai cer constănțenii Primăriei? Solicitări inedite pe Facebook

Administrație 09 August 2016 / 07:00 1386 accesări

Una dintre solicitările constănțenilor este legată de interzicerea căruțelor în oraș. Însă acest lucru este prevăzut deja de Codul Rutier.

Una dintre solicitările constănțenilor este legată de interzicerea căruțelor în oraș. Însă acest lucru este prevăzut deja de Codul Rutier.

De la lansarea paginii de Facebook a Primăriei Constanța (https://www.facebook.com/PrimariaConstanta), locuitorii au la dispoziție o nouă modalitate de a-și vărsa năduful pe administrația publică și de a face sesizări. Și, slavă Domnului, se folosesc din plin de această modalitate. Numai în ultima lună, locuitorii au postat pe pagina de Facebook sute de plângeri, sesizări și solicitări. Cele mai multe sunt legate de activitatea de gospodărire comunală, de la întreținerea spațiilor verzi până la gestionarea deșeurilor. De asemenea, foarte multe sesizări sunt legate de asfaltarea străzilor ori de acțiunile de deratizare a parcurilor din oraș. Printre reclamațiile constănțenilor s-au strecurat și câteva sesizări care pot fi catalogate drept... inedite. De exemplu, o persoană le-a cerut liderilor administrației locale din Constanța să interzică atelajele (lucru deja prevăzut în Codul Rutier) și creșterea animalelor de curte. „Când veți discuta despre interzicerea atelajelor cu cabaline pe strazile municipiului Constanța și, chiar mai mult, interzicerea deținerii și creșterii raselor de cabaline, bovine, porcine, ovine și galinacee în acest oraș? Sunt curios când vor intra pe agenda de lucru a Consiliului Județean sau Municipal și astfel de probleme!!!”, a scris un constănțean.

BATE LA ALTĂ POARTĂ

Un alt constănțean a făcut o sesizare foarte interesantă, dar care nu poate fi soluționată de Primărie. „Pe șoseaua înspre Carrefour, în dreptul magazinului Dedeman, există stație de autobuz unde pot coborî călătorii, dar nu există trecere de pietoni. Întreb și eu: pentru ce mai există stație, dacă nu pot traversa la Dedeman? Trebuie să merg până la Carrefour și după aceea să mă întorc la Dedeman cu alt autobuz sau pe jos. Nu cred că e normal”, a scris constănțeanul pe Facebook. Solicitarea de a înființa o nouă trecere de pietoni în zona respectivă este binevenită, dar, din păcate, Primăria Constanța nu poate face nimic pentru a rezolva problema. „Vă îndrumăm să vă adresați către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, în administrarea căreia se află porțiunea de drum respectivă”, au răspuns reprezentanții Primăriei Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.2296 secunde