Ce nereguli au găsit inspectorii ITM la angajatorii constănţeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce nereguli au găsit inspectorii ITM la angajatorii constănţeni
Social 16 Iunie 2017 / 17:28 3403 accesări 0 comentarii

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa a desfășurat în perioada 07-10.06.2017 acţiuni de control şi verificare la societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Constanţa, pe domenii de activitate, în cadrul Campaniei Naţionale privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile prelucrării şi conservării cărnii, prelucrării şi conservării peştelui, crustaceelor şi moluştelor, fabricării produselor lactate şi a brânzeturilor, precum şi în domeniul comercializării acestora.

OBIECTIVELE CAMPANIEI:

Identificarea angajatorilor care folosesc muncă nedeclarată şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile prelucrării şi conservării cărnii, prelucrării şi conservării peştelui, crustaceelor şi moluştelor, fabricării produselor lactate şi a brânzeturilor, precum şi în domeniul comercializării acestora, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;

Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în registrul general de evidenţă a salariaţilor şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia îşi are sediul social societatea.

Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;

Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile prelucrării şi conservării cărnii, prelucrării şi conservării peştelui, crustaceelor şi moluştelor, fabricării produselor lactate şi a brânzeturilor, precum şi în domeniul comercializării acestora, a prevederilor legale menţionate;

Identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă au verificat 86 agenţi economici şi au aplicat trei sancţiuni, din care trei amenzi în valoare de 4.500 lei, şi s-au dispus un număr de 58 măsuri cu termen de remediere a neconformităţilor constatate.

Deficiențe: nu s-a făcut dovada plăţii drepturilor salariale; nu s-a făcut repartizarea programului de lucru în cazul CIM-urilor cu timp parţial; nu se ţine evidenţa reală a orelor de muncă prestate de salariaţi; dosarele personale nu conţin toate documentele prevăzute de art. 8 alin. 2 din HG 500/2011; regulamentul intern nu conţine toate categoriile de dispoziţii sau nu a fost adus la cunoştinţa salariaţilor; nu se acordă repaus săptămânal 48 de ore consecutive.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 1.1584 secunde