Ce reguli trebuie respectate la pelerinajul de Sfântul Andrei din Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce reguli trebuie respectate la pelerinajul de Sfântul Andrei din Constanţa

Social 28 Noiembrie 2021 / 09:39 854 accesări
Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Marți, 30 noiembrie, IPS Teodosie, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Prefectul Constanţei, Silviu Iulian Coșa,a făcut precizări legate de desfăşurarea pelerinajului de Sfântul Andrei.

„Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este un moment de mare importanţă pentru noi, întreaga comunitate de credincioşi din ţară, cu precădere pentru cei din Dobrogea. Pelerinajul la mănăstirea aflată în zona Ion Corvin va fi permis, conform legislaţiei actuale, dar cu respectarea mai multor reguli, gândite de autorităţi special pentru protecţia sanitară a fiecărui participant“ ,a transmis prefectul Constanței, Silviu Iulian Coșa.

Purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul pelerinajului, personalul de cult se va asigura că este păstrată o distanță de cel puțin 2 metri între participanți și va realiza un triaj observațional (cine prezintă semne, cum ar fi tuse, strănut, rinoree nu va avea acces).

Totodată, aceștia vor trebui să dezinfecteze periodic toate obiectele și suprafețele frecvent atinse. Toate aceste măsuri preventive sunt cuprinse în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Secretariatului de Stat pentru Culte nr. 685/939/2021 privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase.

„Participanţii pot proveni şi din afara localităţii în care va avea loc pelerinajul, dar nu pot ajunge acolo folosind transporturi organizate sau curse ocazionale, conform art. 4, pct. 3 din anexa 3 a HG 1183/2021.

Aşadar, nimeni nu poate interzice dreptul la credinţă, autorităţile doar facilitează desfăşurarea unui eveniment religios, cu respectarea unor norme pe care, personal, le consider de bun simţ. Fac apel la conştiinţa tuturor enoriaşilor. Acelaşi lucru îl aşteptăm şi de la personalul de cult, care va beneficia de sprijinul şi ghidarea forţelor MAI”,a mai comunicatprefectul Constanței, Silviu Iulian Coșa.

Programul IPS Teodosie de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei

Duminică, 28 noiembrie:

- de la ora 8.15, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța;

- de la ora 23.00, va oficia Sfânta Liturghie la biserica de lemn „Sfântul Apostol Andrei” din orașul Cernavodă.

Luni, 29 noiembrie:

- de la ora 17.00, va oficia slujba Privegherii la mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din apropierea localității Ion Corvin.

Marți, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Cu acest prilej,

- ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța;

- de la ora 17.00, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert dedicat Sfântului Apostol Andrei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2541 secunde