Ce să faci cu lumânarea DUPĂ ÎNVIERE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce să faci cu lumânarea DUPĂ ÎNVIERE

Religie 07 Aprilie 2018 / 18:04 2788 accesări

În fiecare an, în Noaptea de Înviere, toți creștinii se duc la biserică și așteaptă să ia Lumină. Fiecare credincios își aduce o lumânare pe care o va aprinde din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar. Puțini români știu ce trebuie să faci cu lumânarea după Înviere.

Toți credincioșii poarta în mțână o lumânare pe care o vor aprinde din lumina adusă de preot de pe masa Sfantului Altar. Lumânarea este simbolul Învierii, al biruinței vieții asupra morții și a luminii lui Iisus Hristos asupra întunericului păcatului. Există multe tradiții și superstiții legate de ce să faci cu lumânarea de după Înviere, pentru a îți merge bine tot anul.

Ce să faci cu lumânarea după ce te întorci de la Înviere

Se spune că e bine să păstrați tot anul lumânarea cu care ați fost la Înviere. Ea trebuie reaprinsă pe parcursul anului în caz de boală, calamități, supărări, necazuri sau furtuni. Odată ajunși cu lumina de la Inviere acasă, se spune că trebuie să se facă semnul crucii cu lumânarea, în dreptul pragului. Se lasă apoi lumina să ardă încă o perioadă, cât dorește fiecare. Multe superstiții spun că e bine să se stingă în pragul casei sau de grindă. Altele susțin că se afumă vitele din gospodării cu ea. Cu toate acestea, preoții susțin că nu trebuie folosită pentru practici superstițioase sau pentru ghicit, potrivit doxologia.ro.

Ce semnifică lumina Învierii

Lumina Sfântă este aprinsă la Biserica Sfântului Mormânt din Israel. Acesta este considerat un miracol de către creștini. În cadrul ceremoniei, Patriarhul grec al Ierusalimului înconjoară Sfântul Mormânt alături de un sobor de ierarhi şi de preoţi. După slujbă, Patriarhul intră cu 33 de lumânări în Sfântul Mormânt, unde se crede că Lumina Sfântă coboară şi le aprinde. După acest eveniment, Patriarhul iese din mormânt şi împarte Lumina credincioşilor prezenţi în biserică. Lumina Învierii semnifică ridicarea din morți a Mântuitorului, al biruinţei Binelui asupra Răului şi al vieţii asupra morţii.12
Pagina a fost generata in 0.201 secunde