Ce se întâmplă cu pensiile militarilor?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce se întâmplă cu pensiile militarilor?

Social 20 Iulie 2017 / 17:06 5395 accesări
Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu: „Pensiile militare sunt plătite prin bugetul Apărării Naționale și nu din bugetul asigurărilor sociale”

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu: „Pensiile militare sunt plătite prin bugetul Apărării Naționale și nu din bugetul asigurărilor sociale”

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că, în situația modificării actualei legi a pensiilor militare, trebuie păstrat același algoritm de calcul. "Asistăm la o plecare masivă din sistem a unor oameni care sunt la nivelul maxim de competență profesională și care pot să aducă un plus organismului militar. Vă rog să fim de acord cu câteva principii astăzi și să continuăm discuțiile apoi cu Ministerul Muncii și cu celelalte instituții implicate. În primul rând, fac afirmația că pensiile militare sunt plătite prin bugetul Apărării Naționale și nu din bugetul asigurărilor sociale. Este o situație similară în toate țările membre NATO și UE", a afirmat Țuțuianu. El a spus că, în cazul modificării legii pensiilor militare, algoritmul de calcul trebuie păstrat, iar pensiile în plată să rămână la valoarea actuală. "În situația modificării actualei legi a pensiilor militare, noi suntem de părere că trebuie păstrat același algoritm de calcul în cazul pensiei. Totodată, valoarea pensiei nu va depăși sută la sută din baza de calcul și nu vor fi afectate pensiile aflate în plată, acestea rămânând la valoarea actuală. Am simțit nevoia să facem aceste precizări pentru a-i lămuri pe cei din sistemul militar că nu avem intenția să creăm probleme suplimentare care să genereze plecări din sistem", a adăugat Țuțuianu. Premierul Mihai Tudose a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a găsit o formulă prin care sistemul pensiilor militare să rămână în vigoare.12
Pagina a fost generata in 0.1337 secunde