Ce se întâmplă după audierea lui Sebastian Ghiță din Serbia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce se întâmplă după audierea lui Sebastian Ghiță din Serbia

Justiție 19 Mai 2017 / 17:34 421 accesări

Ministerul Justiției din Serbia transmite, într-un răspuns pentru Mediafax, că instituția va decide dacă Sebastian Ghiță va fi sau nu extrădat, după ce Curtea Supremă din Belgrad, unde fostul deputat este audiat vineri, va stabili dacă sunt îndeplinite condițiile pentru aducerea sa în România. "Potrivit Convenției Europene de Extrădare, Curtea Supremă va decide dacă sunt îndeplinite toate condițiile. După decizia Curții, Ministerul Justiției va avea ultimul cuvânt în ceea ce privește extrădarea lui Sebastian Ghiță", se arată în răspunsul Ministerului sârb al Justiției transmis, vineri, către agenția Mediafax.

Sebastian Ghiţă este audiat, vineri, de judecătorii Curţii Supreme din Belgrad în vederea extrădării, şedinţa nefiind publică, potrivit unui anunţ al instanţei. În ceea ce priveşte cauzele din ţară în care este implicat fostul deputat, acesta va fi audiat luni prin videoconferinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Ponta - Blair". Audierea a fost amânată pentru că Sebastian Ghiţă a cerut să fie prezent avocatul ales din Serbia, au declarat surse judiciare. Fostul deputat ar fi trebui să fie audiat joi, prin videoconferinţă, procedura fiind amânată pentru luni pentru că nu era asistat de avocatul ales din Serbia.

Procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă pentru Sebastian Ghiţă în dosarul „Ponta - Blair”, în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani, avocatul acestuia precizând, săptămâna trecută, că Ghiţă vrea să participe activ la proces. În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost cerute, până acum, cinci mandate de arestare preventivă în lipsă, instanțele din România dispunând arestarea în două cauze.

SEBASTIAN GHIȚĂ NU VREA SĂ FIE EXTRĂDAT. CE LE-A CERUT MAGISTRAȚILOR

La Curtea Supremă din Belgrad, Serbia, Sebastian Ghiță a fost audiat în procesul privind extrădarea sa. Fostul deputat a anunțat că nu vrea să fie extrădat și cere să fie eliberat din arest. Ghiță a spus că nu vrea să fie trimis în România, unde există mai multe mandate de arestare pe numele său, pentru că e persecutat în țară. Ghiță cere să fie pus sub control judiciar, dar cu restrângerea libertății de mișcare, adică să i se impună să nu poată părăsi Serbia sau Belgradul. Decizia va fi luată, se pare, de ministrul Justiției din Serbia.12
Pagina a fost generata in 0.2937 secunde