Ce se întâmplă, în 2018, cu legea vaccinării și medicii rezidenți?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deputatul Ileana Cristina Dumitrache ridică problema Ce se întâmplă, în 2018, cu legea vaccinării și medicii rezidenți?
Sănătate 02 Ianuarie 2018 / 17:02 1999 accesări 3 comentarii

Deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache trage un semnal de alarmă cu privire la mesajul transmis recent de către Colegiul Medicilor vis-a-vis de legea vaccinării și urgența cu care acest organism îndeamnă Parlamentul să adopte actul normativ, cu toate sancțiunile și măsurile coercitive prevăzute. În răspunsul pe care Colegiul Medicilor îl dă la solicitarea venită din partea propriilor membri cu privire la organizarea unei dezbateri pe tema controversatei legi a vaccinării obligatorii, se precizează: „Dat fiind stadiul avansat al procesului de adoptare a legii, organizarea unei astfel de dezbateri ample ar fi lipsită de finalitate practică”. Referitor la acest aspect, parlamentarul constănțean, inițiator al mai multor amendamente la legea vaccinării, se întreabă de ce este prea complicat din punct de vedere logistic de organizat o dezbatere de către Colegiul Medicilor și dacă acest organism vorbește în numele tuturor membrilor săi pentru care nu a binevoit să organizeze o dezbatere pe legea vaccinării. De asemenea, prezentă la dezbaterile comisiilor reunite de sănătate, Ileana Cristina Dumitrache a ridicat această problemă ministrului Florian Bodog: „Referitor la legea vaccinării, țineam să vă felicit pentru această inițiativă, care vine în întâmpinarea recomandărilor OMS de a asigura cantitatea, calitatea și instrumentele de comunicare pentru promovarea vaccinării, însă, așa cum am înțeles și cum ați prezentat, spiritul legii trebuia să fie acesta: recomandat de OMS. Constat astăzi că, mai degrabă, dumneavoastră așteptați ca Parlamentul să vă livreze un instrument de coerciție. Vreau să știu: aveți o statistică completă a ratei de refuz al vaccinării?”.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MEDICII REZIDENȚI

Un alt subiect abordat de parlamentarul social-democrat este legat de situația celor 412 medici rezidenți care au absolvit examenul, dar nu au primit un loc în sistemul sanitar, situație semnalată și în cadrul audiențelor săptămânale de către absolvenții Facultății de Medicină Generală Constanța. „Vă adresez o întrebare în legătură cu cei 412 medici rezidenți care au trecut examenul și care au rămas pe dinafară și colegul meu, Tudor Ciuhodaru, a adresat această întrebare, trebuie să recunosc că răspunsul dumneavoastră nu a fost pe deplin lămuritor. De ce nu sunt bani pentru cei 412 medici rezidenți care au trecut acel examen și care nu au un loc de muncă?”, a declarat Ileana Cristina Dumitrache. Menționăm faptul că o situație similară a avut loc în anul 2009, atunci când 1.500 de absolvenți ai facultăților de medicină, deși au obținut punctaj de promovare la examenul de rezidențiat, nu s-au încadrat în numărul de locuri sau posturi scoase la concurs de minister. La acel moment, Guvernul României a aprobat un Memorandum prin care s-a suplimentat un număr de 1.500 de locuri în specialitatea Medicină de familie. „O astfel de soluție poate fi găsită și acum, astfel încât să nu pierdem sute de specialiști care își doresc să practice medicina în România”, a concluzionat deputatul constănțean.

Taguri articol
loading...

3 comentarii

altVasile 09:49:40 / 03 Ianuarie 2018
Legea vaccinării obligatorii. Strategia hienelor

Legea vaccinării obligatorii. Strategia hienelor: 1. Manipulezi frica. Pui turma pe fugă. 2. Devide et impera (devide și cucerește). Separi o pereche de turmă. 3. Finalul. Separi vițelul de bivoliță. 4. Servești masa - cărniță fragedă de vițel! Vițelușul singur-singurel - despărțit de turmă, despărțit de mama lui - nu are nicio șansă în fața colților setoși de sânge ai hienelor. Nu exact aceeași strategie se urmărește și în cazul mega-escrocheriei numite ”legea vaccinării obigatorii”? Se caută, pe orice cale posibilă (discriminare, incitare la ură, manipularea sentimentelor de frică, amenzi cocoșante, confiscarea copiilor de către Barnavernetul românesc, hărțuirea părinților în comisiile de vănătoare a vrăjitoarelor, așa numitele comisii județene de vaccinare), să se despartă copiii de părinții lor iubitori. PENTRU PĂRINȚI: amenzi cocoșante, incitare la ură, minciuni și distorsiuni sfruntate, înfierare cu mânie proletară, persecuții, discriminare, confiscarea copiilor de către Barnavernetul românesc, ani grei de închisoare (cum nici măcar unui vioalator înrăit nu i-ai da). PENTRU COMPANIILE FARMACEUTICE STRĂINE: marea ”responsabilitate” de a colecta, an de an, profituri nesimțite în conturile lor din ce în ce mai umflate. Oricât de prost nu s-ar dovedi vaccinul lor (că a generat mii de cancere peste ani, că a dat naștere la un nou val de boli autoimune, etc) – nu contează - RESPONSABILITATEA producătorilor este practic ZERO. Cum s-ar spune: pentru sclavii români Ciumă, pentru stăpânii străini Mumă! Trăiască ”democrația” mioritică, pardon... am vrut să spun... piară demoNOcrația împreună cu toți trădătorii a căror mână va îndrăzni să voteze legea vaccinării obligatorii - o lege de esență fascistă care aruncă România cu zeci de ani în urmă în tenebrele totalitarismului odios!!!

altVasile 09:50:13 / 03 Ianuarie 2018
Cât este procentul???

”Mita in domeniul Sanatatii ajunge la 20%, in IT la 10% si in infrastructura intre 2% si 5%, sustine procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.” Mită în Sănătate? 20%?! Legea vaccinării obligatorii PUTE, precum un hoit intrat demult în putrefacție, a promovare flagrantă - fără perdea, fără niciun pic rușine, cu insultarea grava a inteligenții tuturor românilor care (mai) gândesc în această țară - de INTERESE FINANCIARE corporatiste de o magnitudine greu de bănuit. Întrebarea care mă frământă este aceasta: ”S-a menținut tot procentul de 20% sau, avându-se în vedere anvergura afacerii, s-a negociat un procent mai mare de data aceasta? PE CÂȚI ARGINȚI SUNT VÂNDUȚI COPIII NOȘTRI STRĂINILOR? Ne spune cineva?!”

unul 16:19:44 / 03 Ianuarie 2018
Pentru altVasile

Iata ce declara deputatul Emanuel Ungureanu, in contextul scandalului pe tema transplant renal Lucan: "Eu lucrez acum la o nouă lege a transplantului – unul dintre motivele pentru care am vrut să intru în Parlament este adoptarea unei noi legi a transplantului. Ce este acum în dezbatere pe site-ul Ministerului este o formulă gândită de Victor Zota, fost traficant cu ovocite, şi a lui Irinel Popescu. Vă daţi seama în ce hal suntem ca ţară? Eu vin cu o variantă a legii spaniole" - sursa ortodoxinfo. Deci si proiectul de lege referitoare la transplant, ce include consimtamantul PREZUMAT este pentru a hrani foamea de bani a uneltelor/sculelor de la noi si foamea satanica de distrugere a copiilor nostri si a noastra, pe care o au cei care ii platesc pe aceste scule. Se urmareste legalizarea asasinatului legal. Ca fapt divers: presedintele colegiului medicilor are certificat de revolutionar, pentru ca la revolutie a stat in ... ambulanta.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1825 secunde