Ce se mai fură? Crucea de Bobotează

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce se mai fură? Crucea de Bobotează
Eveniment, Religie 06 Ianuarie 2020 / 16:56 6630 accesări 1 comentariu

Mii de persoane au fost prezente luni pe faleza Cazinoului din Constanţa, unde s-a desfășurat slujba de sfinţire a apelor susţinută de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Conform tradiției, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, aflat în larg, unde se deplasase cu o barcă, a aruncat în apele Mării Negre trei cruci, ca simbol al „arătării Sfintei Treimi la apa Iordanului“. Mai mulţi tineri au sărit în apă pentru a prinde o cruce, printre care şi campioana constănţeană la Triatlon, în vârstă de 24 de ani, Antoanela Manac, studentă la Medicină. După ce a prins una dintre cele trei cruci, aceasta i-a fost smulsă tinerei din mână de către un bărbat care, după ce s-a întrors cu ea la mal, a pretins că el este cel care a recuperat-o din apa mării.

Şi crucea de Bobotează a ajuns să se fure, a evocat stupefiat, luni, episodul incredibil petrecut cu prilejul evenimentelor de pe faleza Cazinoului din Constanţa, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu. „Ce se mai fură? Crucea de Bobotează. Momentul în care un înotător, bărbat, smulge pur şi simplu (fură, a se citi) crucea din mâna unui alt înotător, femeie, la Bobotează. După care iese la mal cu ea, pretextând că el a prins-o“, a descris pe pagina sa de Facebook preotul Eugen Tănăsescu fapta care, dealtfe, a fost surprinsă pe camerele de filmat.

Potrivit acestuia, cei ce au adus crucile la mal au primit „un pacheţel cu calendare, icoane şi câţiva bănişori“. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a mai declarat că „femeia va primi şi crucea, după ce a primit darurile“, adăugând: „hoţul a fugit, nu l-a mai văzut nimeni“.

Ulterior, Jandarmeria le-a aplicat celor doi înotători protagoniști ai incredibilei scene câte un avertisment, după ce disputa a continuat cu certuri în plină stradă.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2168 secunde