Ce se schimbă în materie de taxe și impozite, în 2018, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Modificări de ultimă oră! Ce se schimbă în materie de taxe și impozite, în 2018, la Constanța
Administrație 21 Decembrie 2017 / 17:49 5813 accesări 7 comentarii

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează cetățenii că, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, începând cu anul 2018 vor interveni mai multe modificări. Prima schimbare se referă la posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzilor contravenționale pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal sau după caz, de la data comunicării acestuia, conform prevederilor OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, revenindu-se astfel la modalitatea care se aplica pe vechiul Cod fiscal. A doua schimbare este legată de majorarea, în medie, cu 7% a impozitului pentru autovehiculele de transport marfă cu masă totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone și a impozitului în cazul unei combinații de autovehicule, unui autovehicul articulat sau unui tren rutier, de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone.

ALTE MODIFICĂRI CE INTERVIN DIN 2018

Acestea nu sunt singurele schimbări pe care le vor resimți constănțenii în privința taxelor și impozitelor. Potrivit proiectului de hotărâre privitor la taxele și impozitele pe care le vor plăti constănțenii anul viitor, ce a avut loc în 28 noiembrie, Primăria Constanța a publuca o formă actualizată a documentului. Potrivit SPIT Constanța, proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018 are la bază următoarele modificări: reducerea impozitului datorat pentru mijloacele de transport hibride de la 75% la 95% și actualizarea cotei de impozitare în cazul clădirilor nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, de la 1,3 % la 0,5%. În ceea ce privește cea de-a doua modificare, cota se aplică ori la valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă, la valoarea finală a lucrărilor de construcţii, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă sau la valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă.

MODIFICĂRI LA TAXELE SPECIALE

De asemenea, documentul mai cuprinde și alte modificări în ceea ce privește taxele speciale și cele locale. de exemplu, taxa de salubrizare va crește de la 3 lei la 7 lei de persoană pe lună. Taxa pentru servicii de reclamă și publicitate va fi de 2% din valoarea acestor servicii. Afișajul reclamelor în locul în care persoana derulează o activitate economică va fi taxat cu 32 de lei/an/mp. În cazul panourilor publicitare de orice alt fel, taxa este de 23 de lei/an/mp. Pentru eliberarea avizului program de funcționare se va achita 100 de lei, în cazul barurilor și restaurantelor. Pentru agenții economici care își desfășoară activitatea în Mamaia și Satul de Vacanță, taxa pentru eliberarea avizului prorgram de funcționare este de 8.000 de lei. Pentru cei care desfășoară activități temporare în Mamaia și Satul de Vacanță, taxa de autorizare este de 200 de lei. Excepție fac cei care se ocupă cu închirierea echipamentului sportiv și cu organizarea evenimentelor ce presupun activități comerciale și de alimentație publică. Ei sunt obligați să plătească 1.000 de lei. Taxa de autorizare pentru desfășurarea de activități temporare în Mamaia și Satul de vacanță este în valoare de 200 de lei, pentru activitățile desfășurate în zone private cu acces public. Excepție fac activitățile de închiriere a echipamentului sportiv, târgurile și festivalurile cu desfășurare de activități comerciale sau de alimentație publică, spectacolele de circ și activitățile de producere și comercializare stradalăde produse alimentare din utilaje specializate, pentru care taxa va fi de 8.000 de lei.

loading...

7 comentarii

Polaris 03:46:52 / 22 Decembrie 2017
Merci Decebal

Multumim tov.primar pt. marirea taxei la gunoi...gunoiule!!!!I iate de catuse cu Martin...

Fost alegator 07:52:43 / 22 Decembrie 2017
Degeaba

Gunoiul care a invadat fostul cinematograf In aer liber din Parcul Primăriei rămâne tot acolo?

petrica 08:00:20 / 22 Decembrie 2017
pentru

se mareste taxa de habitat ca in continuare sa tii putorile din cartierul bonduelle &fagabou

CONSTANTA 09:05:04 / 22 Decembrie 2017
Matematica asta!

"reducerea impozitului datorat pentru mijloacele de transport hibride de la 75% la 95% " WOW! REDUCERE DE LA 75 LA 95?

VIP 09:19:27 / 22 Decembrie 2017
Votati PSD! Va da cu o mana, va ia cu zece!

Pai daca DNA l-a impiedicat pe primar sa-i umfle buzunarele lui Martin, atunci a gasit o alta modalitate s-o faca si foarte probabil o cota parte se duce si in buzunarele primarului si a acolitilor lui. Doar de asta se lupta PSD-ul sa nu mai existe justitie in Romania, asa ca, votati in continuare PSD pentru ca stie sa va dea cu o mana si sa va ia cu zece!

Raspopitu 15:34:35 / 22 Decembrie 2017
Luminite pe bulevarde

Ajunge domnilor . Aplicati hotararile proprii si amendati purtatorii de catei cara nu curata rahatul. Au trecut alegerile treceti la fapte!

NEFTALI 09:24:14 / 24 Decembrie 2017
Afacerea anului

Afacerea anului.Accepta provocarile pentru a simti bucuria victoriei.Promovezi un film si cistigi bani.Vino si tu sa servesti"feliuta"de tort care iti este servita cu cea mai mare generozitate!Indrazneste si gusta....Aici vei avea o mare descoperire. Detalii mai multe la adresa de email:

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1996 secunde