Ce se va întâmpla cu prețul carburanților după începerea embargoului impus Rusiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce se va întâmpla cu prețul carburanților după începerea embargoului impus Rusiei

Economie 05 Februarie 2023 / 18:09 1056 accesări

Carburanții s-ar putea scumpi din nou, avertizează analiştii și reprezentanții companiilor petroliere după ce Uniunea Europeană a renunțat la cea mai mare parte a importurilor de benzină și motorină din Federația Rusă.

Scopul sancțiunilor e acela de a reduce veniturile Federației Ruse, în contextul războiului din Ucraina.

OMV Petrom şi Lukoil au ieftinit, însă, motorina, cu numai o zi înaintea interzicerii importului de carburanţi din Rusia.

Motorina este în continuare mai scumpă decât benzina. Diferența de preț dintre cele două tipuri de carburant este în medie de aproape un leu pe litru.

Reprezentanții companiilor petroliere avertizează că prețurile ar putea să crească și mai mult, mai ales la motorină. Rafinăriile nu produc suficient, iar cea mai mare parte a importurilor veneau din Federația Rusă. Odată cu embargoul, sunt necesari alți furnizori.

"Astăzi este prima zi din etapa a doua a pachetului de sancţiuni împotriva Rusiei care se referă la interdicţia importului de produse petroliere, adică, în principal, motorină. Până acum, embargoul viza ţiţeiul. Da, România este o ţară care importă motorină.

Nu, nu există motive de îngrijorare. Am purtat discuţii cu toţi marii importatori de pe piaţă şi concluzia este că fiecare şi-a diversificat sursele de aprovizionare, astfel încât să nu existe sincope în aprovizionare. Veţi vedea că, la fel cum am depăşit cu bine embargoul asupra ţiţeiului rusesc care a început pe 5 decembrie 2022, vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti", a scris Ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1512 secunde