Ce se va întâmpla cu toți copiii născuți în maternitățile de stat?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din această lună

Ce se va întâmpla cu toți copiii născuți în maternitățile de stat?

Sănătate 17 Decembrie 2018 / 15:41 2290 accesări

Începând din această lună, toți copiii născuți în maternitățile de stat din România beneficiază de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.

Ministerul Sănătății a anunțat că a extins programul de screening auditiv la nivel național.

“ Screeningul auzului la nou născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viață. Pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului este deosebit de important ca surditatea să fie depistată cât mai devreme în vederea asigurării în timp util a tratamentului adecvat. În luna octombrie, din banii pe care i-am obținut la rectificare am extins programul de screening auditiv", a declarat ministrul Sănătății, Sorina PINTEA.

Programul de screening auditiv al MS este implementat în 186 de maternități și secții de terapie intensivă ce îngrijesc nou-născuti. Acestea au fost dotate cu 286 de echipamente de testarea auditivă.

Ministerul Sănătății a alocat pentru acest program un buget de 2.550.000 lei.

De asemenea, în perioada următoare, Ministerul Sănătății va demara o campanie de conștientizare și informare a publicului și cadrelor medicale privind necesitatea testarii auzului la nou- născuți.12