CE sesizează CJUE privind planul Germaniei de a introduce vignetă pe autostrăzi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CE sesizează CJUE privind planul Germaniei de a introduce vignetă pe autostrăzi

29 Septembrie 2016 / 21:27 352 accesări

Comisia Europeană a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în legătură cu planul Germaniei de a introduce taxe pe autostrăzi, argumentând că sistemul este discriminatoriu, dat fiind că cetăţenii germani, spre deosebire de alţi europeni, ar beneficia de compensarea plăţii vignetei.
În momentul de faţă, pentru tranzitarea autostrăzilor germane nu se achită nicio taxă. Însă, anul trecut, Parlamentul german a aprobat un proiect care prevede introducerea unei vignete pentru tranzitul autostrăzilor cu autoturisme. Conform planului, şoferii germani ar urma să recupereze cuantumul vignetei prin diminuarea impozitului anual.
Sistemul ar fi trebuit aplicat la începutul anului 2016, dar s-a amânat după ce Bruxellesul a argumentat că ar fi discriminatoriu faţă de europenii din alte ţări care ar circula pe autostrăzi germane, deoarece nu ar putea recupera banii.
Berlinul ar fi urmat să taxeze şoferii cu 130 de euro pentru folosirea tot anul a autostrăzilor germane. Proprietarii maşinilor înmatriculate în Germania ar fi recuperat această sumă prin reducerea impozitului auto.
Comisia Europeană a deferit joi cazul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, informează Deutsche Welle.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.16 secunde