Ce spectacole puteți viziona în acest weekend, la Teatrul de Stat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce spectacole puteți viziona în acest weekend, la Teatrul de Stat

Cultură 26 Mai 2021 / 09:06 1756 accesări

Foto: Teatrul de Stat

Foto: Teatrul de Stat

Foto: Teatrul de Stat

Foto: Teatrul de Stat

Foto: Teatrul de Stat

Foto: Teatrul de Stat

Teatrul de Stat Constanța a pregătit pentru weekend diverse spectacole savuroase.

Vineri, 28 mai, de la ora 19:00:„Memoria apei”deShelagh Stephenson, în traducerea și regia luiVladimir Anton.

„Memoria apei”, o tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință.

Din distribuție fac parteDana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-AdrianșiAndu Axente.

Scenografia este semnată deMaria Miu,iarlighting design-ul, deLucian Moga.

Sâmbătă, 7 martie, de la ora 19:00:„Meciul de comedie”,în regia luiDragoș Muscalu

Spectacolul de improvizație are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Totul, text, mișcare scenică, lumini, muzică se creează pe loc, în fața spectatorilor.
Formatul este unul competițional, în care actorii împărțiți în două echipe se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe.

În distribuție:Mirela Pană, Florina Stănculeț, Andrei Cantargiu, Remus Archip, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Florin Aioane, Ecaterina Lupu, Ștefan Mihai.Actorii sunt acompaniați live de pianistulMădălin Nicolae Mușat, care improvizează și el o muzică adecvată poveștilor inventate de actori pornind de la un cuvânt, un nume sau o meserie. Iar arbitrul va fi, la reprezentația de sâmbătă, chiar directorul teatrului,Erwin Șimșensohn.

Scenografia este creată deLăcrămioara Dumitrașcu.

Duminică, 30 mai, de la ora 19:00:„Gaiţele”luiAl. Kiriţescu, în regia luiLucian Iancuşi cuDana Dumitrescuîn rolul principal, un spectacol care face săli pline încă din 2012.

O piesă tristă, dar un spectacol la care se râde mult.
Montarea, care datează din 2012, este foarte apreciată de publicul constănțean.

Este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Se râde mult la acest spectacol, dar spectatorii rămân și cu un gust amar. Peripeţiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase şi bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje.

Autorul „Gaiţelor” este Alexandru Kirițescu (1888 – 1961), dramaturgul interbelic care, în piesele şi în textele sale de revistă, a atacat problematica vieții sociale contemporane lui, iar în anii celui de-al Doilea Război Mondial a scris „Dictatorul”.
Publicul român a făcut cunoştinţă cu personajele celei mai importante scrieri ale sale, „Gaiţele”, prin intermediul filmului „Cuibul de viespi”, din 1987, în regia lui Horea Popescu.

Dana Dumitrescu, Maria LupuşiCristina Opreanalcătuiesc trio-ul babelor cartofoare, iarAndu Axente, Lana MoscaliucşiLuiza Martinescu– triunghiul conjugal din care germinează tragedia.Adrian DumitrescuşiRemus Archipjoacă rolurile celor doi fraţi aflaţi în competiţie pentru întâietate,Laura Iordan Adrian, pe al nevestei al cărei vis este să ajungă la Paris, iarMirela PanăşiLiliana Cazanfac deliciul spectatorilor cu nesfârşitele certuri casnice între „Fraila”(Fraulein) cu accent nemţesc şi Zamfira cu accent oltenesc.

Scenografia este semnată deLăcrămioara Dumitraşcu, iar coregrafia, deRaimonda Potlog.



Ştiri recomandate

12