Ce spun politicienii despre desemnarea lui Sorin Gringeanu în funcția de premier

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce spun politicienii despre desemnarea lui Sorin Gringeanu în funcția de premier

Politică 30 Decembrie 2016 / 12:05 788 accesări
Traian Băsescu: „Greşit Domnule Preşedinte! Anunţarea desemnării Primului - ministru nu se poate face printr-un simplu comunicat“

Traian Băsescu: „Greşit Domnule Preşedinte! Anunţarea desemnării Primului - ministru nu se poate face printr-un simplu comunicat“

Printre primii politicieni care au reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru a fost liderul PMP, Traian Băsescu. Fostul șef de stat a criticat decizia lui Iohannis pe pagina sa de Facebook. „Greşit Domnule Preşedinte! Anunţarea desemnării Primului - ministru nu se poate face printr-un simplu comunicat. Dacă tot aţi decis să faceţi o desemnare fie ea şi nepotrivită, din respect pentru români, dar şi din respect pentru relaţia instituţională, era obligatoriu să faceţi acest anunţ extrem de important pentru România într-o declaraţie făcută de dumneavoastră personal, de la Palatul Cotroceni. Că la această declaraţie ar fi fost bine să fie alături de dumneavoastră şi desemnatul este altă socoteală. Vă va fi greu să cereţi relaţii instituţionale corecte atâta timp cât dumneavoastră nu o generaţi prin propriul comportament“, a scris Băsescu.

KELEMEN HUNOR: „NU AVEM MOTIVE SĂ NU ÎL VOTAM PE SORIN GRINDEANU“

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că UDMR nu are niciun motiv să nu îl voteze pe Sorin Grindeanu, afirmând că Parlamentul trebuie convocat repede, având în vedere că în zece zile premierul desemnat trebuie să vină în faţa Legislativului. „Aşteptăm lista de Guvern, programul de guvernare și să fie convocat Parlamentul. În principiu, noi nu avem nici un element care ne-ar determina să nu îl votăm pe Grindeanu. Colegii care îl cunosc mai bine, care au lucrat cu el atât în judeţul Timiş, cât şi în Parlament mi-au spus că este un om deschis, serios, un bănăţean în toată regula şi putem să îl susţinem. Trebuie să luăm o decizie formală, dar recomandarea va fi să îl votăm. (…) Preşedintele a făcut ceea ce era de aşteptat după ce a respins-o pe Sevil Shhaideh, prima propunere“, a declarat Hunor.

NICUȘOR DAN: „USR SE VA OPUNE ÎNVESTIRII UNUI GUVERN PSD, INDIFERENT DE PERSOANA CARE-L CONDUCE“

După cum era de așteptat, președintele USR, Nicușor Dan, a anunțat că parlamentarii formațiunii sale se vor opune învestirii unui guvern PSD, indiferent de persoana care îl conduce, afirmând că tot Liviu Dragnea va fi cel care va dirija Executivul, dar din Kiseleff. „Respectăm alegerea cetățenilor, dar nu credem că PSD s-a schimbat, iar modul abuziv în care se comportă în Parlament demonstrează ca PSD este același“, a declarat preşedintele USR.

PNL, MAI INTERESAT DE ECHIPA LUI GRINDEANU

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a spus, vineri, că autonomia şi buna credinţă a premierului desemnat, Sorin Grindeanu, se vor vedea prin lista miniştrilor care vor face parte din Cabinetul său, afirmând că PSD nu trebuie să guverneze în interesul lui Liviu Dragnea. „Așteptam cu maxim interes lista guvernului. Sperăm să avem ca miniștri oameni cu o activitate cunoscută şi feriți de suspiciuni“, a spus Raluca Turcan. Ea a afirmat că România are nevoie de un guvern competent, european, cu viziune şi ferit de orice fel de vulnerabilități. „De asemenea, vrem ca noul guvern să respecte angajamentele externe ale României şi să consolideze cooperarea cu partenerii şi aliații, a punctat liderul PNL.

ADRIAN NĂSTASE: „MINGEA ESTE ACUM ÎN TERENUL COALIȚIEI PSD-ALDE ȘI EA TREBUIE JUCATĂ CU SERIOZITATE ȘI COMPETENȚĂ“

În urma semnării de către șeful statului, Klaus Iohannis, a decretului privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier, mingea este acum în terenul coaliției PSD - ALDE și ea va trebui jucată cu seriozitate și competență, consideră fostul prim-ministru Adrian Năstase, citat de agerpres.ro. „Klaus Iohannis a înțeles că a întins coarda prea mult. De aceea a semnat decretul de desemnare pentru Grindeanu. Urmează o perioadă complicată. În primul rând, stabilirea echipei guvernamentale. Mesajele economice și cele sociale din programul de guvernare au fost bine construite și bine explicate. Rămâne de văzut felul în care va fi elaborată politica noului Guvern în materie de justiție și în materie de politică externă. Din acest motiv, nominalizările pe aceste posturi ne vor indica dacă Guvernul se va implica în aceste zone sau le va lăsa ca „domenii rezervate“ pentru președinte. Aplicarea programului de guvernare are nevoie și de o acțiune susținută a Parlamentului“, a afirmat Adrian Năstase într-o postare pe blog.

Taguri articol


12