Ce spune Prefectura Constanța despre protestele lui Vrabie?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce spune Prefectura Constanța despre protestele lui Vrabie?
Administrație 02 Noiembrie 2018 / 17:54 955 accesări 2 comentarii

Prefectura Constanța a transmuis un comunicat de presă în care explică, în detaliu, rezultatul primelor verificări realizate la solicitarea primarului Valentin Vrabie de a aproba organizarea unui referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Medgidia:

„În referire la aspectele sesizate în spațiul public de către primarul municipiului Medgidia, domnul Valentin Vrabie, dorim să vă aducem la cunoștință următoarele date în ceea ce privește intenția de a organiza un referendum în municipiul Medgidia:

În data de 13.07.2018, prin adresa nr. 17668, primarul municipiului Medgidia, în calitatea sa declarată de inițiator al referendumului prin care este vizată dizolvarea Consiliului Local, a înaintat Instituției Prefectului- Județul Constanța lista cuprinzând un număr de 10.378 de cetățenia cu drept de vot de pe raza municipiului Medgidia. De asemenea, prin această adresă era precizat că numărul solicitanților depășește procentul legal de 25% necesar pentru organizarea referendumului. Ulterior, Instituția Prefectului a primit sesizări prin care corectitudinea datelor cuprinse pe această listă și a metodei de întocmire a acesteia erau contestate.

Prin natura responsabilităților legale, la care se adaugă suspiciunile de incorectitudine semnalate, prefectul a solicitat verificarea datelor de pe lista respectivă instituțiilor abilitate prin lege pentru acest gen de activități - AutoritateaElectoralăPermanentă, IPJ Constanța și Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța.

Procesul de verificare a datelorincluseînlistăesteextrem de minuțiosși, ca urmare, de durată. Concluziile acestor verificări evidențiază următoarele:

• totalul solicitanților înscriși în listă este de 10.407

• o persoană are mandat de urmărire generală emis pe numele său

• 38 de persoane figurează ca fiind decedate înainte de data întocmirii listei

• 11 persoane figurează ca fiind decedate după data întocmirii listei

• 14 persoane au domiciliul schimbat după data întocmirii listei

• 52 de persoane figurează ca având domiciliulschimbat înainte de data întocmirii listei

• 796 de persoane figurează în Registrul Național de Evidență a Persoanelor cu un alt act de identitate valabil la momentul întocmirii listei

• 189 de persoane nu au putut fi identificate în Registrul Național de Evidență a Persoanelor

• 743 de persoane figurează în listă cu documente de identitate aparținând altor persoane

• 5 persoane nu au putut fi identificate datorită scrisului ilizibil

• 9 persoane nu au certificat prin semnatură datele înscrise

• pentru 36 de persoane au fost identificate diverse neconcordanțe(10 persoane au semnat de două ori, o persoană este minoră etc.).

În considerarea confirmării unor suspiciuni de nelegalitate, prefectul a solicitat organelor judiciare abilitate să continue, cu celeritate, verificările asupra aspectelor sus-menționate.”Pagina a fost generata in 0.1372 secunde