Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi muşcat de o căpuşă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi muşcat de o căpuşă?
Sănătate 25 Iunie 2019 / 17:26 730 accesări 1 comentariu

Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi muşcat de o căpuşă? În mod evident, să mergeţi repede la doctor. Dacă însă vă aflaţi în imposibilitatea de a face asta, specialiştii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi explică ce măsuri urgente trebuie să luaţi. Conform experţilor, „o doză unică de 200 mg doxiciclină administrată în primele 72 de ore de la mușcătura căpușei are o eficacitate de 87% în prevenirea bolii”. Odată administrat tratamentul cu antibiotice, pacientul nu mai prezintă niciun risc de a avea complicaţii. Netratată însă, boala Lyme poate provoca infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, putând să se ajungă chiar la deces, atrag atenţia medicii.

Loading...

1 comentariu

Dr. Dan 09:30:10 / 01 Iulie 2019
Daca ...

Daca sunteti muscati de o capusa , primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa vedeti de ce capusa este vorba . Daca este o capusa PSD-ista , mai aveti sanse de viata o saptamana-doua , daca este o capusa ALDE , sigur va veti salva viata , dar veti paraliza cu siguranta , iar daca este o capusa PNL-PDL , intr-o zi-doua v-ati curatat . Astia sunt chititi pe taieri de pensii , salarii , pe spagi grase de la ANRP , pe contracte paguboase pentru stat , de se topeste rapid bugetul national ... Pasul corect si eficient ar fi sa zdrobiti aceste mizerabile ganganii , inainte sa va faca vreun rau !

Răspunde | Raportează | | |+10

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2596 secunde