Ce urmează în programul „Serilor de teatru la Pontul Euxin“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În amfiteatrul de lângă Ţara Piticilor Ce urmează în programul „Serilor de teatru la Pontul Euxin“
Cultură 13 August 2019 / 18:05 453 accesări 0 comentarii

Stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“, un proiect inițiat de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțat de Primăria Constanța, aduce publicul săptămânal (joi, vineri, sâmbătă și duminică), în Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, pentru a urmări spectacole de succes din dramaturgia românească și universală.

Pe 9 august, în prezența unui număr de spectatori pentru care locurile Amfiteatrului s-au dovedit a fi insuficiente (s-au găsit însă soluții, pe margini), publicul a urmărit un tulburător „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, o transpunere scenică a unuia dintre cele mai tulburătoare romane ale secolului al XX-lea, semnat de Ken Kesey.

Spectacolul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ cu un impresionant parcurs festivalier încununat de premii (Cel mai bun actor - Vlad Cristian Fiu, la Festivalul „Buzăul iubeşte Teatrul“ 2017, Premiul pentru cel mai bun spectacol şi Premiile pentru Cel mai bun actor în rol secundar - Ionuţ Dulgheriu și Iulian Marinescu, la Festivalul Naţional al Şcolilor de Teatru „Hyperion iese la Godot“ Bucureşti 2017) s-a bucurat de succes și sub cerul liber.

Drama nonconformistului Randle Patrick McMurphy (interpretat de Vlad Fiu), o oază de normalitate pentru cei internați la azilul de nebuni, pentru cei recuperabili, dar și pentru cei cronici, a emoționat până la lacrimi. Deși nu au lipsit nici momentele de umor veritabil, replicile energicului și dezinvoltului noului venit fiind savuroase și „gustate“ atât de cei de pe scenă, cât și de cei din public.

Din distribuția spectacolului au făcut parte Loredana Adăscăliţei (Miss Ratched), Mirela Mihai (Doctor), Edoard Petre (Williams), Edi Vacariu (Harding), Iulian Marinescu (Billy), IonuțDulgheriu (Cheswick), Mircea Șiromașenco (Martini), Radu Niculescu (indianul Bromden), Alexandru Săplăcan (Rukly), Catinca Hanţiu (Pilbow), Dana Cojan (CandyStar), Denisa Todireanu (Sandy), Denisa Iova (Rose)- Cornelia Pandele (Hellen) și Gabriela Dumitrache (Ellis). Regia spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ este semnată de Daniela Vitcu, asistent de regie este Mirabela Moroșanu, muzica e realizată de Alexandru Neș, iar coregrafia, de Stela Cocârlea. De sunet s-a ocupat Eduard Lupu, iar de lumini, Gabriel Dincă.

Iată ce puteți vedea, în continuare, la „Seri de teatru la Pontul Euxin“:

Joi, 15 august: 21.00-22.45 - teatru „Gâlcevile din Chioggia“, Atelier de Teatru Forum; Vineri, 16 august: 21.00-22.45 - teatru „Gâlcevile din Chioggia“, Atelier de Teatru Forum; Sâmbătă, 17 august: 21.00-22.45 - teatru „Încurcă lume“, „Plata birului“; Duminică, 18 august: 21.00-22.45 - teatru „Încurcă lume“, „Plata birului“; Joi, 22 august: 21.00-22.45 - music-hall-ul „Cocoșatul de la Notre Dame“, Atelier de Teatru Forum; Vineri, 23 august: 21.00-22.45 - teatru „Gâlcevile din Chioggia“, Atelier de Teatru Forum; Sâmbătă, 24 august: 21.00-22.45 - teatru „Plata birului“, Atelier de Teatru Forum; Duminică, 25 august: 21.00-22.45 - teatru „Carte de vizită“, Atelier de Teatru Forum.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.158 secunde