Ce va scrie pe piatra funerară a lui Stephen Hawking

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce va scrie pe piatra funerară a lui Stephen Hawking

Ştiință 16 Martie 2018 / 09:12 1736 accesări

Conform dorinţei sale, piatra funerară a fizicianului Stephen Hawking care a murit recent va fi inscripţionată cu o formulă celebră de a sa care conţine toate părţile esenţiale ale celei mai importante descoperiri a fizicianului, anume radiaţia Hawking sau ideea că găurile negre nu sunt atât de negre pe cât se credea, emiţând acest tip de radiaţie care îi poartă numele savantului, scrie descopera.ro.
Formula şi descoperirea ajută nu numai la înţelegerea găurilor negre, ci şi a modurilor în care Universul creşte şi se schimbă odată cu trecerea timpului, scrie The Independent.
S-ul din ecuaţie este entropia, o parte complicată, dar semnificativă a găurilor negre, care poate fi înţeleasă ca o măsură a câtă dezordine există într-un sistem. Restul reprezintă parametrii necesari pentru a calcula entropia. h este constanta Planck, extrem de importantă în mecanica cuantică; G-ul este constanta gravitaţională, A se referă la aria orizontului de evenimente, c-ul este viteza luminii, k este constanta Boltzmann, care este un mod de a înţelege modul în care energia relaţionează cu temperatura.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1596 secunde