Ce vrea să facă preşedintele austriac al Consiliului UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce vrea să facă preşedintele austriac al Consiliului UE

Externe 03 Iulie 2018 / 16:42 361 accesări
Cancelarul austriac Sebastian Kurz

Cancelarul austriac Sebastian Kurz

Preşedinţia semestrială austriacă a Consiliului Uniunii Europene, care a început la 1 iulie, se va concentra pe chestiunea sensibilă a migraţiei, precum şi pe securitatea economică şi pe relaţii de vecinătate mai bune, a declarat marţi cancelarul austriac Sebastian Kurz, în sesiunea plenară a Parlamentului European la Strasbourg, potrivit dpa, arată agerpres.ro. Motto-ul preşedinţiei austriece a UE este "O Europă care protejează", a afirmat şeful guvernului de la Viena. El se numără printre liderii din UE care încearcă să rezolve problemele privind migraţia prin întărirea graniţelor externe ale blocului comunitar, susţinând că disputele interne privind responsabilitatea pentru sosirile de noi migranţi ar deveni atunci irelevante. "O mai mare atenţie pe protejarea graniţelor externe este necesară ca bază pentru o Europă fără graniţe interne", a afirmat Kurz, făcând apel la o "schimbare de paradigmă" în dezbaterea privind migraţia.

Acest lucru a fost exemplificat prin dezbaterea din interiorul Germaniei, a adăugat Sebastian Kurz. Discursul său a venit la câteva ore după ce cancelarul german Angela Merkel a reuşit să aplaneze o rebeliune în rândul conservatorilor săi prin acceptarea expulzării migranţilor de la graniţa dintre Germania şi Austria către ţara din UE unde s-au înregistrat.

Al doilea obiectiv al Austriei este apărarea competitivităţii Europei, a mai spus Kurz, precizând că prosperitatea economică a blocului comunitar şi stilul de viaţă sunt dependente de capacitatea sa de a ţine pasul cu alte zone din lume pe măsură ce tehnologia avansează. Printre altele, el şi-a exprimat susţinerea pentru introducerea unei taxe controversate asupra giganţilor internetului.

Austria se va concentra de asemenea în timpul preşedinţiei sale europene asupra relaţiilor de vecinătate, a mai spus cancelarul. El a susţinut că ţările din Balcanii de Vest şi-au câştigat dreptul de a se alătura blocului comunitar şi a făcut apel pentru mai mult dialog cu Rusia.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2239 secunde