„Cea mai perfidă, murdară şi mincinoasă campanie electorală din istoria ţării s-a încheiat“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Cea mai perfidă, murdară şi mincinoasă campanie electorală din istoria ţării s-a încheiat“
Externe 14 Noiembrie 2016 / 17:54 243 accesări 0 comentarii
Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr

Scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, câştigat de socialistul Igor Dodon, a fost marcat de nereguli, acuză Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate. "Vreau să le mulțumesc celor care au avut încredere în mine. Ştiu că vă încearcă emoţii dificile. Respect oamenii care l-au votat pe oponentul meu. Aceste alegeri nu au fost nici corecte şi nici libere. Oponenţii nostri au folosit metode murdare", a declarat Maia Sandu într-o conferinţă de presă. "Vom prezenta la Curtea Constituţională toate încălcările depistate în procesul electoral. Cetăţenii au de pierdut în urma acestor alegeri. Cel care are de câştigat este Vlad Plahotniuc", a spus Maia Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, a denunţat "fraude majore" în scrutin. "Cea mai perfidă, murdară şi mincinoasă campanie electorală din istoria ţării s-a încheiat. Minciuna, calomnia, ofensa, difuzate de zece posturi de televiziune şi tot atâtea de radio, site-uri şi publicaţii oligarhice, au distorsionat esenţa democratică a acestor alegeri", susţine Năstase, citat de „Jurnal de Chişinău“.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a denunţat comiterea unor "fraude majore" care ar fi "afectat direct rezultatul final", enumerând transportarea a mii de persoane din Transnistria contra cost, oprirea electricităţii în mai multe localităţi din ţară şi din străinătate. "Intervenţia pe ultima sută de metri a lui Evgheni Şevciuk, amicul de hoţii al lui Plahotniuc, care a mobilizat zeci de mii de oameni din stânga Nistrului pentru a-i susţine şi a-i salva pe Dodon şi Plahotniuc, penuria de buletine de vot din diaspora sunt dovezi în plus că aceste alegeri au fost furate", susţine Năstase.

Conform rezultatelor finale, candidatul pro-rus Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor (PSRM, stânga), a obţinut 52,18% din voturi, iar Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean, centru-dreapta), 47,82%.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2207 secunde